sâmbătă, august 8, 2020
2.8 C
Bistrița
More

  Drumul către Bruxelles: Cristina Iurişniţi, Cristian Ghinea şi Radu Mihaiu faţă în faţă cu propriul electorat

  Must Read

  132 de cazuri active în Bistrița-Năsăud. Aproape 1000 de bistrițeni au fost infectați de la începutul pandemiei, 14 cazuri noi fiind confirmate...

  Situația epidemiologică în Bistrița-Năsăud rămâne la stadiul de alertă, numărul cazurilor active ajungând astăzi la 132 din...

  SONDAJ CURS: Partidul Național Liberal (PNL) – 31%, Partidul Social Democrat (PSD) – 28%, Alianța USR PLUS – 14%

  Un sondaj de opinie la nivel național realizat de CURS în perioada 29 iulie – 5 august 2020 arată...

  Sediul USR Bistriţa-Năsăud a fost în această seară gazda dezbaterii cu candidații interni pentru lista USR – EuroParlamentare 2016. În premieră pentru România, lista finală va fi decisă prin votul electronic al fiecărui membru USR.

  S-au prezentat în faţa propriilor electori, în afara deputatului Cristina Iurişniţi, alți doi candidați pentru un loc eligibil pe listele pentru europarlamentare ale USR: Cristian Ghinea, icepreședinte USR, fost ministru al fondurilor europene în guvernul tehnocrat, precum și Radu Mihaiu, de asemenea fost membru al guvernului tehnocrat, acesta fiind secretar de stat în același minister.

  Discuţiile au vizat prezentarea de către cei trei candidaţi a unui program electoral, Cristian Ghinea fiind, de departe, cel mai convingător. Cu toate acestea, nici Iurişniţi sau Radu Mihaiu nu s-au lăsat mai prejos.

   

  Cristina Iurişniţi:

  IDENTITATE EUROPEANĂ
  Ce îmi propun ca viitor europarlamentar?
  Proiectul European are nevoie de susținere și de consolidare politică nu numai din partea nucleului dur, Franța și Germania, ci și din partea României, care trebuie să își continue calea pro- europeană asumată.
  Rolul USR va fi cel al schimbării de paradigmă a politicii românești și în Parlamentul European, așa cum a început să o facă în plan național, prin promovarea unei politici pentru cetățeni, susținând și apărând valorile europene ale Tratatului de aderare și al celui de la Lisabona, respectând termene și directive europene.

  1. Agenda mea europarlamentară
   Voi susține politicile sociale, identitare și educaționale ale Spațiului educațional comun european care se profilează ca obiectiv până în 2025. De asemenea voi promova în teren lupta împotriva violenței domestice și a egalității de gen. Femeile în politică trebuie promovate, încurajate să își asume responsabilități. Să nu uităm că dreptul de vot pentru femei și primele funcții de decizie au venit după secole de luptă pentru drepturile femeilor și împotriva discriminării de gen.
   Simone Veil prima femeie președinte a Parlamentului European (1979) reprezintă un reper pentru acest demers al reprezentativității femeilor în politică și în zona deciziilor. Îmi propun în acest context, promovarea mai susținută a valorilor europene, respectarea drepturilor și libertăților individuale, accesul echitabil și incluziv la educație, care trebuie să ajungă în mod real în sistemul educațional românesc .
   Avem nevoie de un sistem de educație depolitizat, profesionalizat și digitalizat !
   Iată câteva direcții de acțiune:
   -aplicarea programelor europene de diminuare a abandonului școlar și de creștere a echității și calității actului educațional.
   -susținerea introducerii obligatorii , o dată pe ciclul de studiu , a unui program european comun de introducere a elementelor de educație civică , juridică și politică europeană potrivit vârstelor, de la nivelul învățământului primar până la liceal și universitar.
   – introducerea obligatorie , o dată pe ciclul de studiu , a unui program european comun de educație pentru sănătate și educație sexuală în școli.
   România în momentul de față este pe primul loc în Europa la numărul de mame adolescente.
   -promovarea transparenței și armonizării în evaluare, în echivalarea diplomelor de la bacalaureatul european până la școlile doctorale
   – plurilingvismul prin dezvoltarea competențelor lingvistice a cel puțin 2 limbi de circulație. Cu siguranță, voi purta portdrapelul francofoniei europene, promovând plurilingvismul și implicit limba franceză în cadrul reuniunilor interparlamentare internaționale.
   Obiectivele Agendei 2020 vor fi continuate astfel încât acțiunile pe care mi le propun se vor circumscrie firesc obiectivului PE de creare a unui spațiu educațional comunitar armonizat, până în 2025!
   O fereastră de oportunitate de neratat pentru formarea pe tot parcursul vieții și îmbunătățirea calității în educație sunt programele de formare continuă Erasmus +
   Erasmus, o mare personalitate a Renașterii, denumit de Stefan Zweig „primul european conștient” a dat numele celui mai mare proiect de succes european care își va dubla finanțarea ajungând la 30 de miliarde de euro în exercițiul financiar următor, pentru a pune accentul pe incluziune, acces la educație și formare profesională continuă.
   În acest context, voi susține prin activitățile europarlamentare specifice din Comisie sau din teritoriu ca România să fie o prezență activă în dialogul european al culturilor.

  Consider că am atins maturitatea profesională pentru a reprezenta România la nivel european în zona educației, pentru a promova o Europă a plurilingvismului, a diversității culturale și a egalității de șanse!

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Latest News

  132 de cazuri active în Bistrița-Năsăud. Aproape 1000 de bistrițeni au fost infectați de la începutul pandemiei, 14 cazuri noi fiind confirmate...

  Situația epidemiologică în Bistrița-Năsăud rămâne la stadiul de alertă, numărul cazurilor active ajungând astăzi la 132 din totalul celor 955 de cazuri...

  SONDAJ CURS: Partidul Național Liberal (PNL) – 31%, Partidul Social Democrat (PSD) – 28%, Alianța USR PLUS – 14%

  Un sondaj de opinie la nivel național realizat de CURS în perioada 29 iulie – 5 august 2020 arată următorul clasament politic:

  Scrisoare deschisă către deputatul Ionuţ Simionca, candidatul PMP pentru Primăria Bistrița

  Stimate domnule candidat Ionuţ Simionca, La scrisoarea deschisă anterioară, pe care v-am adresat-o atât dumneavoastră, cât şi celorlalţi candidaţi...

  Bistrița uitată: Astăzi, TURNUL DOGARILOR și cele 700 de măști și păpuși închise acolo.

  Din cetatea medievală a Bistriţei, se mai văd astăzi doar fragmente din zidurile de apărare, valul şi şanţul care o înconjurau. Turnurile...
  - Advertisement -

  More Articles Like This

  - Advertisement -