Acasă COVID 19 Dramele de la Centrul Rezidențial pentru Persoane Vârstnice ”Sfinții Zaharia şi...

Dramele de la Centrul Rezidențial pentru Persoane Vârstnice ”Sfinții Zaharia şi Elisabeta” din Maieru: 5 decese în mai puțin de o lună de zile și încă niciun vinovat

0

Pe data de 13 iunie, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, confirma faptul că un număr de 22 persoane de la Centrul Rezidenţial pentru Vârstinici „Sfinţii Zaharia şi Elisabeta” au fost  declarate infectate cu noul coronavirus. Printre acestea se numărau 18 beneficiari, trei infirmiere și o bucătăreasă. Toate aceste persoane diagnosticate cu CoVid-19 au fost transferate la Spitalul Județean de Urgență Bistrița pentru a primi îngrijiri specifice.

Atunci, Instituția Prefectului a vorbit despre o infirmieră care ar fi venit cu Sars-Covul în instituția unde își desfășura activitatea. De atunci, nimeni nu a mai spus nimic, dar, din păcate, la nici o lună de zile de la confirmarea infectării cu noul coronavirus, vorbim despre un număr de 5 decese, din care unul dintre acestea, o adevărată dramă, mai ales în cazul vârstnicului de 79 de ani care a fost inițial externat după 9 zile de la o primă internare si două rezultate negative la testele Covid 19, însă a revenit după o săptămână în UPU, iar noile teste făcute au indicat că e din nou pozitiv la Covid 19: ”Bărbatul provenind din Centrul de la Maieru a fost internat inițial (din 14 iunie) la Secția Boli Infecțioase cu Covid-19 pozitiv și externat după două teste negative în data de 23 iunie. Revine în UPU în 28 iunie și este internat la Secția ATI, cu repozitivare Covid-19 evidențiată în data de 2 iulie. Pe fondul evoluției rapid nefavorabile a stării de sănătate, este intubat și, din păcate, survine decesul în 4 iulie ”, explică  Instituția Prefectului.  Pensionarul suferea de mai multe afecțiuni: insuficiență renală acută,  hipertensiune arterială, cardiopatie ischemica cronică, insuficiență cardiacă și demență.

De asemenea, o altă persoană care beneficia de serviciile centrului a murit, fiind vorba despre o femeie de 76 de ani, care a  decedat la data de 6 iulie. Aceasta a fost internată din data de 11 iunie la secția Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Bistrița, iar în urma testării s-a stabilit că era infectată cu noul coronavirus.

”În ciuda tratamentului administrat, starea de sănătate i s-a deteriorat progresiv și a decedat azi, 6 iulie”, precizează Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud. Femeia suferea și de alte boli: hipertensiune arterială, diabet zaharat, demență mixtă, escare maleolare, stare post accident vascular cerebral, anemie”.

În privința celorlalți  pacienți proveniți de la centrul din Maieru, CJSU spune că o infirmieră și trei beneficiari au fost declarați vindecați. De asemenea, alți nouă beneficiari asimptomatici ai centrului și asistenta socială au fost externați, conform Ordinului Ministrului Sănătății nr. 555/2020 modificat și completat.

Reamintim că în Centrul Rezidențial pentru Persoane Vârstnice ”Sfinții Zaharia şi Elisabeta” din localitatea Maieru au fost confirmate în total  24 de cazuri de infecții cu noul coronavirus.

Exit mobile version