Două milioane de euro pentru Gloria din bugetul Consiliului Județean!

Must Read

Lică Scurtu, tânărul decedat în accidentul din Rodna, trebuia să facă 18 ani pe 20 martie. Practica fotbalul și kickboxing

Polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Sângeorz-Băi au găsit autoturismul avariat care a intrat în coliziune cu un stâlp de...

CONTROVERSELE persistă și la 236 de ani după moartea lui Horea, Cloşca şi Crişan

O serie de controverse persistă încă la 236 de ani de la martiriul lui Horea, Cloşca şi Crişan, fie...

Adrian Linca scrie un excelent articol despre cele 2.000.000 de euro pe care Consiliul Județean îi alocă în 2020 pentru Gloria 2018 BN, adică pentru handbalul feminin. Important este faptul că Adrian Linca explică și de ce și cum vor fi folosiți acești bani, cele 2.000.000 de euro fiind cât se poate de ”meritate” de clubul de handbal bistrițean, singura echipă din acest județ care a ajuns între primele 8 echipe din Cupa EHF, un fel de Cupa UEFA la fotbal. Performanța cere bani, așa că, așteptăm de la noul primar al Bistriței să aloce primele 2.000.000 de lei Gloriei Bistrița, echipa antrenată de Dan Matei și care joacă acum în Liga a III-a (Alin Cordoș)

ADRIAN LINCA: ” Niciodată în istoria județului, vreun club sportiv nu a fost finanțat de la bugetul local sau județean mai mult decât CS Gloria 2018, grupare care include echipa de handbal feminin și o dublă legitimare cu o secție de atletism.

Concret, în 2020, Gloria va avea o finanțare puțin peste două milioane de euro de la Consiliul Județean, conform bugetului instituției conduse de Radu Moldovan.

Clubul Sportiv ’’Gloria 2018’’ Bistriţa-Năsaud propune pentru anul 2020 un buget de venituri în sumă totală de 8.549 mii lei, din care 209 mii lei venituri proprii și 8.340 mii lei subvenţii de la bugetul local.

Veniturile proprii se constituie în principal din vânzări bilete şi abonamente intrare etape competiţionale şi încasări de la Federaţia Română de Handbal pentru anul competiţional 2019 – 2020.

Cheltuielile propuse a se realiza sunt în sumă totală de 9.503 mii lei, din care: – cheltuieli de personal de 608 mii lei; – cheltuieli cu bunuri şi servicii de 8.885 mii lei; – cheltuieli de dezvoltare suma de 10 mii lei pentru achiziţionarea unor aparate necesare pentru pregătirea fizică a sportivelor.

Cheltuielile Clubul Sportiv ’’Gloria 2018’’ Bistriţa-Năsaud, în sumă totală de 9.503 mii lei sunt mai mari față de veniturile prognozate în sumă de 8.549 mii lei, cu suma de 954 mii lei care reprezintă excedentul înregistrat la 31 decembrie 2019.

De precizat, că jucătoarele sunt plătite în baza unor contracte de activitate sportivă, contracte care intră la cheltuielile cu bunuri și servicii. Astfel, un pic mai mult de jumătate din suma totală a cheltuielilor cu bunurile și serviciile se duce la veniturile jucătoarelor, adică în jur de 5 milioane de lei. Aici intră și taxele aferente acestor contracte, taxe pe care le plătesc acestea.

Cu alte cuvinte, dacă împărțim 5 milioane de lei la un lot de 24 (inclusiv antrenorii) iese suma de 208.333 mii lei, adică în jur de 45.000 de euro pe an de persoană. Scăzând taxele și împărțind la 12 luni, ajungem la o medie de 3000 de euro pe lună de om, bani cu care sunt plătite jucătoarele și antrenorii.

Cheltuielile de personal, care sunt în valoare totală de 608.000 lei, se referă la cei 6 angajați ai clubului.

De asemenea, mai trebuie precizat că în cadrul veniturilor proprii realizate, intră și sponsorizările, care sunt în valoare de 119.000 lei.

Prin comparație cu alte instituții din subordinea Consiliului Județean, Gloria are un buget apropiat de cel al Centrului Județean pentru Cultură (9.489 mii lei) și mai mare decât cel al Complexului Muzeal (6.431 mii lei).

În anii în care echipa de fotbal ACF Gloria 1922 activa în Liga 1, Primăria Bistrița finanța clubul cu 2 milioane de lei, aproximativ 500.000 de euro la valoarea de atunci iar Consiliul Județean cu 1 milion de lei.

- Advertisement -
- Advertisement -

Latest News

Lică Scurtu, tânărul decedat în accidentul din Rodna, trebuia să facă 18 ani pe 20 martie. Practica fotbalul și kickboxing

Polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Sângeorz-Băi au găsit autoturismul avariat care a intrat în coliziune cu un stâlp de electricitate. martorii spun că şoferul...

CONTROVERSELE persistă și la 236 de ani după moartea lui Horea, Cloşca şi Crişan

O serie de controverse persistă încă la 236 de ani de la martiriul lui Horea, Cloşca şi Crişan, fie că vorbim de ipoteza potrivit...

ACCIDENT GRAV ÎN RODNA: Un tânăr de 17 ani din PARVA a murit și alți doi sunt răniți grav

Aseară, polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Sângeorz-Băi au intervenit la un accident rutier pe Drumul Național 17D în  Rodna. La locul evenimentului a fost găsit...

MINORUL DISPĂRUT IERI A FOST GĂSIT

Dacă îl vedeţi, nu ezitaţi să apelaţi SNUAU112, pentru a anunţa imediat Poliţia! Poliţia a fost sesizată în urmă cu puțin timp cu privire la...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -