Pro Politica

Două femei și un bărbat și-au falsificat dosarele pentru obținerea indemnizației de creștere a copilului și au încasat aproape 2.000 de euro lunar fiecare

Se pare că, constituirea dosarelor pentru obținerea indemnizațiilor pentru creșterea copilului se face fără o verificare în prealabil a datelor inscrise în documentele anexate, astfel că, anumiți curajoși încearcă pulsarea unor cifre transpuse mai apoi în bani, deloc puțini, încasați lunar. Dacă la mijloc stau și anumiți funcționari publici, vom vedea în viitorul apropiat.

Până atunci însă, polițiștii bistrițeni specializați în investigarea criminalității economice au depistat, în urma unor controale și verificări efectuate, trei cazuri de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals. Vizate sunt 2 femei de 26 și 32 de ani, din Bistrița și un bărbat de 32 de ani, din Maieru. Persoanele vizate ar fi obținut indemnizații de creștere a copilului cuprinse între8396-8500 de lei, lunar.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice s-au sesizat din oficiu și au întocmit dosare penale în toate cele 3 cazuri și efectuează cercetări pentru documentarea activității infracționale a persoanelor bănuite de comiterea faptelor.

Din investigațiile efectuate până în prezent, a reieșit faptul că, în anul 2019, persoanele în cauză ar fi solicitat acordarea indemnizației de creștere a copilului pentru care au declarat venituri nereale, ori au depus adeverințe care conțineau date nereale cu privire veniturile obținute în perioada relevantă pentru calcularea indemnizației.

Polițiștii specializați în investigarea criminalității economice continuă cercetările pentru documentarea activității infracționale și tragerea la răspundere a persoanelor vinovate.

Exit mobile version