Acasă EVENIMENT DOMNIŢA BISTRIŢEI – a VIII-a ediţie în cadrul Serbărilor Bistriţei...

DOMNIŢA BISTRIŢEI – a VIII-a ediţie în cadrul Serbărilor Bistriţei Medievale 2017!

0

„Concursul-spectacol” Domnita Bistritei are menirea sa incurajeze si sa sustina rolul femeii in societate prin evidentierea frumusetii, priceperii si calitatilor deosebite care se intalnesc la fiecare femeie in parte.

Daca in Evul Mediu statutul femeii se diferentia destul de mult de la regiune la regiune, iar dominatia elementului masculin asupra femeii si a societatii medievale conducea la conceptia potivit careia femeia era in cea mai mare parte subordonata barbatului, iata ca, in zilele noastre femeie joaca un rol important, egalizand in drepturi cu barbatul.

Organizatorii Serbarilor Bistritei Medievale propun si anul acesta bistritenilor să o aleaga pe cea mai vrednica domnita din cetate. Sase-opt domnite care candideaza in a deveni aleasa BISTRITEI 2017 pe parcursul serilor de sambata si duminica, 24 iunie respectiv 25 iunie, vor îmbraca straie medievale puse la dispozitie de catre organizatori. Castigatoarea titlului de DOMNITA BISTRITEI va fi cea care va intruni aprecierile juriului şi ale publicului deopotriva. Premiul cel mare consta intr-o costumatie medievală oferita de Asociatia Culturala Bistrita Medievala, pe care domnita aleasa si-o va confectiona dupa gustul propriu. Alte premii sunt oferite de Salonul Carliont si Matrix Saloon cat si artistii – mesteri  prezenti la Targul Medieval.

Fiecare domnita participanta va castiga un titlu. Domnita inimilor, a curajului, a creatiei artistice, a indemanarii si iscusintei, a gratiei si elegantei, a muzicii si poeziei, a curajului si indraznelii, a gastronomiei sunt doar cateva din titlurile ce pot fi atribuite domnitelor participante. Insa numai una va fi desemnata Domnita suprema, cea care  va indeplini cele mai multe calitati.

Doritoarele domnite cu varste de minim 14 ani sunt asteptate marti, in data de 20 iunie, orele 17, la Forumul German Bistrita pentru preselectie si inceperea pregatirilor!

 

Prima editie a concursului  a fost castigata în anul 2009 de Ana-Maria Greabu, in 2010 de Adelina Popa, in 2011 de  Alexandra Runcan , in 2012 de Andrada Bianca Morutan, in 2013 de Roxana Muscari, in 2014 de Paula Maria Toma si in 2015 de Madalina Nastuta.

 

Serbările Bistriţei Medievale 2017 sunt organizate de Centrul Cultural Municipal Bistriţa  şi Asociaţia Culturală Bistriţa Medievală, cu sprijinul Primăriei Municipiului Bistriţa şi al Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, prin Complexul Muzeal Judeţean.

 

Sponsor principal – SUPERCOM.

Sponsori: Record Bistrița, Betty Ice, MIS Grup Lunca Ilvei, Hotel Codrișor, Pombis, Pizzeria Tonight, Izvorul Minunilor, Salonul Cârlionţ, Matrix Saloon.

 

Parteneri media: Bistriţa Culturală, Agerpres, Radio România Cluj, TV Bistriţa,  AS TV, Radio Someş, Radio Transilvania, Bistriţeanul.ro, Mesagerul de Bistriţa-Năsăud, ProPolitica, Zile şi Nopţi, Răsunetul, Bistriţa News, Calendar evenimente, Gazeta de Bistriţa, e-Zine.

Exit mobile version