Acasă Politica Politica Locala DOLHA ÎL TRIMITE PE RADU MOLDOVAN SĂ VÂNEZE ÎN AFRICA

DOLHA ÎL TRIMITE PE RADU MOLDOVAN SĂ VÂNEZE ÎN AFRICA

0

Co-preşedintele PNL BN, deputatul Stelian Dolha a reacţionat astăzi cât se poate de virulent la faptul că preşedintele CJ BN, Radu Moldovan, ar vrea să treacă Parcul Naţional Munţii Rodnei în jurisdicţia Consiliului Judeţean.

” Eu îi transmit: jos labele, Radu Moldovan! Nu trebuie să-şi ascundă pornirile sale vânătoreşti, pasiunile, nici amiciţiile de o viaţă cu marii tăietori de păduri, nu poate să se transforme acum dintr-o dată într-un apărător al naturii, al Parcului Naţional Munţii Rodnei. Nu mai are cum, că nu mai prosteşte pe nimeni, îl trădează trecutul, îl trădează prietenii şi pasiunile. Dar îi spun încă o dată lui Emil Radu Moldovan: Parcul Naţional Munţii Rodnei nu poate să devină fondul lui de vânătoare sau domeniul lui de vânătoare. Poate să vâneze oriunde, în Africa împreună cu amicul său bun, marele forestier, sau în altă parte, dar nu în Parcul Naţional Munţii Rodnei, nu acolo!”.

Consiliul Judeţean nu are competenţe

Asta spune Dolha: ” ”Nicăieri un CJ nu are astfel de atribuţii, ci o entitate naţionale. L-am auzit pe Emil Radu Moldovan spunând că sunt pădurile noastre şi că noi ştim cel mai bine să le protejăm. E fals! Parcul Naţional Munţii Rodnei face parte din patrimoniul naţional şi universal, vorbim de arii protejate şi sper să înţeleagă acest lucru. Trebuie ca aceste arii protejate să fie finanţate, sunt cele mai slab finanţate din 1989 încoace. Trebuie fomată o agenţie care să se ocupe de aceste parcuri pe care trebuie să le finanţăm dacă vrem să le dezvoltăm şi să facem şi turism, că numai asta nu facem”.

Reamintim faptul că preşedintele Radu Moldovan a vorbit la finalul unei şedinţe de Consiliu Judeţean de faptul că ar fi indicat faptul ca Parcul Naţional Munţii Rodnei să treacă în administrarea CJ: ”Poate că ar trebui să luăm în calcul, la modul foarte serios, să creăm o structură la nivelul Consiliului Judeţean – un serviciu, un birou, un compartiment în care să ne gândim foarte serios să preluăm administrarea Parcului Naţional Munţii Rodnei. Din păcate, din lipsa resurselor financiare, un proiect de aproximativ 5-6 milioane de euro a fost pierdut pentru că Primăria Rodna n-a putut să cofinanţeze. Să ne gândim să preluăm luciul de apă de la Colibiţa în administrare, pentru turism, nu ştiu, Poiana Narciselor, lacul Lala, ce putem lua şi pentru a exploata din punct de vedere turistic bogăţiile pe care le avem în acest judeţ. Eu n-am nimic împotriva unei astfel de idei, ne putem gândi. Au fost foarte mulţi, şi dintre primari, care mi-au solicitat anul trecut, atunci când a fost scos la licitaţie contractul de administrare a Parcului Naţional Munţii Rodnei, să participăm şi noi, suntem eligibili ca entitate a administraţiei publice. Eu nu eram pregătit atunci pentru un asemenea lucru şi nu am participat, în continuare administrarea este la RNP cu o structură în comuna Rodna, în subordinea structurii centrale a Regiei Naţionale a Pădurilor. Să vedem dacă se impune o asemenea decizie, eu de principiu sunt susţinătorul unei asemenea decizii şi cred că noi ne-am gestiona mai bine bunurile astea decât cineva din altă parte”

Exit mobile version