Acasă Politica Politica Locala DOINA PANĂ: Mi-am îndeplinit promisiunile față de bistrițeni

DOINA PANĂ: Mi-am îndeplinit promisiunile față de bistrițeni

0

Vineri, în cadrul unei conferințe de presă, deputatul PSD de Bistrița, Doina Pană a vorbit despre câteva dintre problemele bistrițenilor pe care a putut să le soluționeze prin intermediul activității din Parlamentul României.

”Eu săptămâna trecută am avut o bucurie foarte mare, pentru că am reușit să-mi bifez și ultima promisiune pe care am făcut-o față de bistrițeni. Când am fost în campanie electorală am fost să susțin proiectele cu care ieșea USL la momentul respectiv pentru toți românii. Pe lângă aceste proiecte, umblând printre oameni am aflat multe doleanțe ale bistrițenilor, cărora am promis că o să încerc să le găsesc o soluție. Cu ajutorul bunului Dumnezeu le-am bifat înainte de finalizarea mandatului.

Una dintre principalele probleme la acea oră erau locurile de muncă. Nu vreau să-mi arog meritele dezvoltării Leoni, dar am pus și eu umărul la această realizare. Înainte ca ei să hotărască în ce țară vor dezvolta următoarea secție, le-am explicat cât de simplu este să ia exemplul ROMBAT și să acceseze un ajutor de stat, pentru că în România erau bani alocați pentru acest lucru și orice creare de locuri de muncă se putea face prin accesarea unui ajutor de stat. În concluzie pot să spun că am contribuit la faptul că dezvoltarea Leoni a avut loc în Bistrița și astfel să se rezolve problema lipsei locurilor de muncă.

Mai era și problema apicultorilor, care spuneau că trebuie să-și ducă stupii până la granița cu Ungaria, pentru că nu aveau unde să o facă mai aproape. Singura soluție era să se planteze arbori meliferi și asta s-a întâmplat la Budești, prin împădurirea de anul trecut.

Mai era și problema stațiunii pomicole, mai precis a retrocedărilor. O problemă a cărei rezolvare și-o dorea foarte tare și primarul Ovidiu Crețu, pentru ca cei care așteptau cu sentințe definitive și irevocabile să intre în posesia terenurilor respective. Era o contradicție între cât teren era dispusă stațiunea să pună la dispoziție și ce suprafață prevedeau sentințele judecătorești. Primăria nu putea să-i pună parțial în posesie sau doar pe unii și pe alții nu. Acestă problemă trena de ani de zile. Împreună cu ceilalți parlamentari USL a fost primul nostru proiect legislativ pe care l-am depus în 2013, la început. După lupte foarte grele s-a ajuns la o soluție convenită de toți, astfel încât să se poată executa sentințele judecătorești.

Ultima promisiune era legată de solicitările colegilor profesori, care fie au pierdut în instanță și nu și-au primit diferențele salariale, fie nu au fost afiliați unui sindicat sau nu au dat în judecată. Prin votarea de miercuri a acestei inițiative legislative și prin promulgarea ei, toți acești dascăli își vor primi drepturile salariale înapoi eșalonat, timp de 5 ani de zile.

Din punctul de vedere al bistrițenilor consider că, cu ajutorul bunului Dumnezeu, cu sprijinul colegilor și, evident, cu mult efort, mi-am îndeplinit promisiunile”, a declarat deputatul PSD, Doina Pană.

Exit mobile version