duminică, iulie 12, 2020
2.8 C
Bistrița
More

  DOI BISTRIŢENI, reţinuţi pentru spălare de bani

  Must Read

  Un important activist ecologist bistrițean, Viorel Pop s-a stins astăzi din viață la SJU Bistrița

  Organizația municipală a PER Bistrița și președintele acesteia, consilierul local Virgil Marton au anunțat...

  Rodica Dobraniș întră și ea în cursa pentru primăria Bistrița. Ea va reprezenta Partidul Oamenilor Liberi

  Opt sunt la această oră, candidații la fotoliul de primar al municipiului Bistrița, din care două doamne:...

  Două persoane cercetate pentru infracțiuni de spălare a banilor au fost reținute de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, ca urmare unei acțiuni de prindere in flagrant și a unor percheziții.

  La data de 26 iunie a.c., în cadrul cercetărilor efectuate într-o cauză privind săvârșirea infracțiunii de spălare a banilor, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistrița Năsăud au organizat și desfășurat o acțiune de prindere în flagrant.

  Astfel, în municipiul Bistrița, polițiștii au depistat în flagrant delict doi bărbați în vârstă de 27 de ani, respectiv 33 de ani, ambii din județul Bistrița-Năsăud, care s-au prezentat la o unitate bancară în vederea retragerii sumei de 50.000 euro, proveniți ca urmare a comiterii infracțiunii de spălare a banilor.

  Din cercetări reiese că suma provine din Germania și aparține unui cetățean german, indus în eroare prin folosirea metodei „premiul”, în sensul că persoanei vătămate, pentru a obţine un câştig de 1.000.000 euro i s-a cerut să vireze în conturi din străinătate suma de 150.000 euro.

  De asemenea, la aceeași dată, polițiștii au pus în executare 3 mandate de percheziții domiciliare, toate pe raza județului Bistrița-Năsăud. În urma activităților specifice, s-a dispus instituirea măsurii asigurătorii a popririi asupra sumei de 50.000 EURO deținuți în contul bancar al bărbatului bănuit de comiterea faptei. Totodată, a fost identificată în numerar și indisponibilizată suma de 11.995 EURO.

  S-a dispus reținerea pentru o perioadă de 24 ore față de cei doi bărbați bănuiți de  comiterea infracțiunilor de spălare a banilor.

   

  Acțiunile au beneficiat de sprijinul Serviciului Criminalistic, Serviciului de Acțiuni Speciale și al Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor.

   

  Cercetările sunt continuate de către Serviciul de Investigare a Criminalității Economice.

   

   

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Latest News

  Un important activist ecologist bistrițean, Viorel Pop s-a stins astăzi din viață la SJU Bistrița

  Organizația municipală a PER Bistrița și președintele acesteia, consilierul local Virgil Marton au anunțat...

  Prefectul Stelian Dolha, îngrijorat de situația epidemiologică: Suntem în pericol! Numărul cazurilor care crește de la o zi la alta este îngrijorător.

  Prefectul județului Bistrița-Năsăud, Stelian Dolha face un apel către toți cetățenii pentru a respecta mai departe normele de igienă...

  Rodica Dobraniș întră și ea în cursa pentru primăria Bistrița. Ea va reprezenta Partidul Oamenilor Liberi

  Opt sunt la această oră, candidații la fotoliul de primar al municipiului Bistrița, din care două doamne: Rodica Dobraniș și Doris Rai....

  SITUAȚIE ÎNGRIJORĂTOARE: În Bistrița-Năsăud există 107 de persoane pozitive și 55 de decese. Trendul este ascendent cu 12 cazuri noi în BN și...

  Cu o situație epidemiologică deloc de invidiat, decizia Curții Constituționale privin modul de gestionare a crizei Covid 19, pune județul Bistrița-Năsăud într-o...

  VIDEO: Premierul Orban a cerut prefecților și șefilor din MAI controale la sânge

  Premierul Ludovic Orban, alături de ministrul de Interne, Marcel Vela, a participat la ședința în sistem videoconferință cu prefecții, șefii structurilor MAI...
  - Advertisement -

  More Articles Like This

  - Advertisement -