Acasă Dezvaluiri DOBRA, DOLHA ȘI O ÎNREGISTRARE AUDIO

DOBRA, DOLHA ȘI O ÎNREGISTRARE AUDIO

0

Scandal între parlamentarii vechiului PNL. Senatorul Dorin Dobra îl suspectează pe deputatul Stelian Dolha că i-ar fi instrumentat votul fals din senat în cazul urmăririi penale a lui Varujan Vosganian. Dacă Dobra îi cere public lui Dolha să spună dacă este implicat în denigrarea sa, co-președintele PNL BN îi invită în fața Comitetului Executiv Județean pentru a da explicații cu privire la votul dat în plen în urmă cu o lună de zile.

Tensiuni și scandal între parlamentarii fostului Partid Național Liberal Bistrița-Năsăud, senatorul Dorin Dobra și deputatul Stelian Dolha. Motivul este reprezentat de votul pe care Dobra l-ar fi dat în favoarea începeriii urmăririi penale a lui Varujan Vosganian, deși, el a făcut tocmai contrariul. Scandalul bilei albe și negre, l-au lăsat pe Dobra fără glas timp de peste 30 de zile, astăzi fostul președinte al PNL Bistrița ieșind doar să îl acuze pe Dolha de implicare directă în denigrarea sa: ” Sunt consternat, șocat și revoltat de mașinațiunea pusă la cale de colegii mei cu scopul de a mă discredita. Încă o dovadă în acest sens este expertiza semnată și asumată de un specialist în imagine și film. Toate aceste fapte sunt făcute de oameni, iar oamenii poartă nume, nume pe care sper că le vom cunoaște cu toții cât de curând. Prin astfel de acţiuni se dovedește că nu toți ne-am raportat la fel la semnalul dat de alegători în 16 noiembrie, în pofida declaraţiilor bombastice şi demagogice pe care unii le fac în spaţiul public. Aceste practici care au măcinat vreme de 25 de ani credibilitatea celor care fac politică trebuie oprite iar cei responsabili trebuie să plătească.  De aceea îl întreb astăzi, de data aceasta public, pe președintele PNL BN, Dolha Nechita Stelian: Ai cunoștință sau cea mai mică implicare în toată această mașinațiune?”, se întreabă retoric Dobra.

Contactat telefonic, co-președintele PNL BN, deputatul Stelian Dolha a spus că după scandalul Vosganian, era de datoria fiecărui liberal de-a căuta adevărul în cazul senatorului Dorin Dobra. Potrivit celor spuse de Dolha, senatorul Dorin Dobra este în continuare așteptat în fața Comitetului Executiv Județean pentru a da explicații cu privire la votul respectiv. Precizăm faptul că tot astăzi, senatorul Dobra a făcut publică stenograma unei discuții dintre un jurnalist și un membru al PNL din care reiese faptul că votul a fost falsificat la cererea lui Stelian Dolha.

Transcript înregistrare audio

 “…am fost o veriga din ansamblul care, din nefericire, a contribuit discreditarea senatorului Dorin Dobra”

 

 Dacian Măgurean: Alo!

Reporter: Bună seara!

Dacian Măgurean: Bună seara!

Reporter: Spuneți-vă numele.

Dacian Măgurean: Măgurean Alexandru Dacian

Reporter: Sunteți membru al vreunui partid?

Dacian Măgurean: Da, sunt membru în Biroul Județean al Partidului Național Liberal.

Reporter: În regulă, domnule Măgurean spuneți-ne în ce împrejurări a ajuns la d-voastră fotografia în care senatorul Dorin Dobra votează în cazul Varujan Vosganian.

Dacian Măgurean : Da…Nu știu… a fost  la aceea dată…  a fost o confuzie la nivel de organizație de birou județean, în sensul că Dorin Dobra a votat sau nu pentru ridicarea imunității lui Varujan Vosganian. Acum, sincer,  eu am fost o veriga din ansamblul care, din nefericire, a contribuit discreditarea senatorului Dorin Dobra. Pot să afirm lucrul acesta, eu  am prelucrat aceea fotografie dar nu am crezut însă, nici o secundă ca va fi facută publică. Am crezut că se dorește doar clarificarea acelei situații aparută la nivelul organizației și nimic mai mult.

Reporter: Spuneți-ne cum ați primit fotografia și cine v-a cerut să interveniți în fotografie, să prelucrați fotografia?

Dacian Măgurean: Acuma… fotografia a fost o captură video, așa, nume nu vă pot da din biroul județean. Au fost persoane din biroul județean care mi-au cerut acest lucru și le-am si trimis-o dânsilor. Mai multe detalii nu știu daca vă pot da nume și ….

Reporter: Mai multe persoane v-au cerut același lucru sau o singura persoană?

Dacian Măgurean: Mai multe persoane.

Reporter: Sunt apropriați ai președintelui Stelian Dolha?

Dacian Măgurean: Da, se poate spune lucrul acesta.

Reporter: Stelian Dolha v-a solicitat să interveniți în fotografie?

Dacian Măgurean: Ăăăă… personal nu, acele persoane de care v-am spus.

Reporter: Au făcut-o în numele lui Stelian Dolha?

Dacian Măgurean: Așa se pare. Așa se pare.

Reporter : Nu merge cu se pare! Au făcut-o în numele lui Stelian Dolha sau nu?

Dacian Măgurean : Eu așa consider!  Eu așa consider!  Dar dacă m-ați provocat vă pot spune și un lucru: după publicarea fotografiei mi s-a comunicat următorul mesaj: ”A ieșit bine! A ieșit foarte bine!”

Reporter: Cine v-a comunicat acest mesaj?

Dacian Măgurean: V-am spus tot acele persoane cărora le-am trimis fotografia!

Reporter: În ce fel ați intervenit d-voastră asupra fotografie?

Dacian Măgurean: Ăăăăă… inițial a fost o captură de pe un filmuleț, de pe un fișier video și cu ajutorul fotoshop-ului, cu diferite layere,  am ajuns la un rezultat care, cum să zic, sunt diferite tehnici în photoshop prin care poți „să limpezești”, cum să zic,  așa,  fotografia respectivă fiind la o rezoluție foarte mică.

Reporter: D-voastră când ați văzut prima dată fotografia ați fost convins că bila din mâna senatorului Dobra este albă?

Dacian Măgurean: Nu! Nu la prima vedere… doar  „ulterior”… după ce am finalizat „lucrarea” photo.

Reporter: Acuma după ce d-voastră ați finalizat lucrarea, după ce d-voastră ați intervenit în aceea fotografie sunteti convins că bila din mâna dl Dobra e albă?

Dacian Măgurean : Eu nu sunt convins!  Nu pot sa fac asemenea  afirmații…  Dumneavoastră puteți trage concluzii…fotografia a fost făcută publică am vazut-o și eu personal  în presă… De aici încolo puteți trage concluziile de rigoare…

Reporter: Mai am o curiozitate cei care spuneți că v-au solicitat să interveniți în fotografie cu programe speciale de lucru în fotografie, spuneți-mi v-au oferit ceva, v-au promis ceva?

Dacian Măgurean : Nu nu mi-au oferit absolut nimic. Nu și nici nu mi-au promis.

Reporter : Am înțeles! Spuneti-mi…

Dacian Măgurean : Nu v-am spus sincer, am crezut că fotografia rămâne undeva în interiorul organizației pentru clarificarea situației, a fost situație confuză și nu s-a știut. Nu am crezut niciodată că se va ajunge în presă  și în final că se urmărește discreditarea senatorului Dobra.

Reporter: Regretați acum că ați intervenit în fotografie?

Dacian Măgurean: Cu siguranță!

Reporter : Spuneți-mi vă rog când ați văzut fotografia în presă ce ați zis?

Dacian Măgurean: M-am simțit in primul rând vinovat, sincer.  A fost o surpriză și primul lucru… m-am simțit vinovat, asta e…

Reporter : Da.

Dacian Măgurean: Am recunoscut întradevăr că e fotografia mea, îmi asum acest lucru și…… asta e. Nu aș fi crezut că se ajunge până acolo…

Reporter: Da, foarte interesant ce spuneți d-voastră…Și totuși nu vreți să ne dați un nume?

Dacian Măgurean: Nu nu aș vrea să vă dau nume, am primit la sfârșit după publicarea fotografiei mi s-a comunicat mesajul  ” A ieșit bine!”. Atât vă pot spune în momentul de față.

Reporter: D-voastră sunteți și cel care ați așezat pe fotografie săgeți și diverse marcaje?

Dacian Măgurean: Da, săgețile și close up-ul undeva în partea stângă, acele săgeți roșii și close up-ul din partea stângă.

Reporter : De ce spuneți, recunoșteți acum acest lucru?

Dacian Măgurean : De ce recunosc? Pentru că m-ați întrebat. De ce nu aș recunoaște? Pentru că mă simt vinovat, consider că am făcut o greșeală și …… Asta e.

Reporter : În ce dată s-a întâmplat evenimentul, când? Care a fost data în care vi s-a trimis fotografia spre prelucrare?

Dacian Măgurean : Nu știu, nu sunt în fața calculatorului, vă pot comunica ulterior o dată. Nu știu. Acum 2 săptămâni.

Reporter : Ce experiență aveți d-voastră în fotografie, în photoshop, în imagini?

Sunt pasionat de fotografie în primul rând și am acumulat o anumită experiență de-a lungul anilor în procesare photo, în special.

Reporter: Ne mai puteți povesti o dată cum s-a întâmplat?

Dacian Măgurean:  Ce anume?

Reporter: Exact cum ați primit telefonul, ce vi s-a cerut cu lux de amănunte.

Dacian Măgurean: Păi, cum am spus, mai mult de atât nu pot să vă dau nume.. și tot ce doriți d-voastră. V-am spus, îmi asum că eu am editat aceea fotografie, am trimis-o mai departe, am crezut că rămâne în interiorul organizație dar într-un final a apărut în presă. Mai mult de atâta nu. Nu vă mai pot da nume și mă rog, asta e tot ce vă pot spune în momentul de față.

Reporter: Dacă v-ar mai cere cineva ați mai recunoaște acest lucru?

Dacian Măgurean : Cu siguranță. Oricând.

Reporter: Care este funcția d-voastră în partid?

Dacian Măgurean : Sunt membru în biroul județean PNL , pe vechiul PNL.

Reporter : Mulțumesc!

Dacian Măgurean: Cu plăcere!

Reporter: La revedere!

Dacian Măgurean: La revedere!

Exit mobile version