duminică, iulie 12, 2020
2.8 C
Bistrița
More

  Doar 4 parlamentari bistriţeni vor participa la citirea moţiunii de cenzură contra Guvernului Grindeanu

  Must Read

  Un important activist ecologist bistrițean, Viorel Pop s-a stins astăzi din viață la SJU Bistrița

  Organizația municipală a PER Bistrița și președintele acesteia, consilierul local Virgil Marton au anunțat...

  Rodica Dobraniș întră și ea în cursa pentru primăria Bistrița. Ea va reprezenta Partidul Oamenilor Liberi

  Opt sunt la această oră, candidații la fotoliul de primar al municipiului Bistrița, din care două doamne:...

  Majoritatea PSD-ALDE se grăbeşte să puă capăt scandalului politic şi guvernamental din sânul Coaliţiei, astfel că, astăzi la ora 16 :30, în plenul Cameri va fi citită moţiunea anti-Grindeanu.

  Aşa cum e de aşteptat, la momentul depunerii moţiunii şi la citirea acestuia vor fi prezenţi doar parlamentarii majorităţii : deputaţii Doina Pană şi Daniel Suciu dar şi senatorul Ioan Simionca. Potrivit opoziţiei, PNL, PMP şi USR va boicota această acţiune a majorităţii.

  Pentru depunerea moțiunii este nevoie de 116 semnături, întrucât, conform Constituției, moțiunea de cenzură poate fi inițiată de o pătrime din numărul total al senatorilor și deputaților.

  În Parlamentul României sunt 464 de parlamentari, iar pentru a trece o moțiune de cenzură este nevoie ca aceasta să întrunească 233 de voturi pentru.

   

  Potrivit site-urilor Camerei Deputaților și Senatului, în ambele Camere PSD are 221 de parlamentari, iar ALDE 26 de parlamentari, în total 247 de aleși care fac parte din coaliția de guvernare. În ceea ce privește partidele din afara arcului guvernamental, PNL numără 98 de parlamentari, USR — 43, UDMR — 30, PMP — 26, minoritățile—17, iar 3 parlamentari sunt neafiliați.

   

  Referitor la calendarul zilei de duminică, liderul senatorilor PSD, Mihai Fifor, a anunțat ședințe ale grupurilor parlamentare social-democrate și ALDE, de la 16,00, ședința Birourilor permanente reunite, iar de la 16,30, ședința de plen reunit în care va fi citită moțiunea de cenzură.

   

  Liderul PMP, Traian Băsescu, a susținut, sâmbătă, că ”sub cupola Parlamentului a fost transferată lupta pentru putere și influență a clanurilor din PSD”, adăugând că, la o astfel de dispută internă, niciun alt partid parlamentar nu ar trebui să se afle în sală.

   

  ”La o astfel de dispută internă, niciun alt partid parlamentar nu ar trebui să se afle în sală. Doar așa PSD ar putea înțelege în ce situație ridicolă s-a pus singur”, a scris Băsescu, sâmbătă, pe pagina sa de Facebook.

   

  Președintele PNL, Ludovic Orban, a anunțat că liberalii nu vor participa duminică la ședința Birourilor permanente reunite și nici la ședința Parlamentului în care va fi citită moțiunea de cenzură inițiată de PSD.

   

  „Duminica este zi de odihnă de la Dumnezeu. (…) Nu vom participa. Noi avem în cursul zilei de mâine etapa a doua a alegerii conducerii naționale, alegerea Biroului Politic. După alegerea Biroului Politic, voi convoca Biroul Politic luni pentru a hotărî care este poziția oficială a PNL față de grava criză în care se află România datorită majorității parlamentare”, a declarat Orban, după Congresul PNL.

   

  De asemenea, parlamentarii UDMR nu vor participa la ședința Parlamentului în care va fi citită moțiunea, a anunțat liderul Uniunii, Kelemen Hunor.

   

  ”Noi vom lua o decizie legată de moțiunea de cenzură nu azi, nu mâine, nu poimâine. Vom lua o decizie probabil miercuri, înainte de vot, la ședința comună a grupurilor reunite. (…) Colegii noștri nu vor fi mâine la București, dacă va fi convocat Parlamentul, fiindcă nu se poate ajunge în București. Și fără noi se poate citi, se poate semna, se poate înainta o moțiune de cenzură”, a declarat Kelemen, la Cluj.

   

  PACT a făcut un apel la partidele din opoziție — PNL, USR, PMP — și la reprezentanții UDMR și ai minorităților naționale să boicoteze ”rușinoasa moțiune de cenzură a PSD împotriva propriului Guvern”, fie prin abținere, fie prin neprezentare.

   

  Conform art.113, alin. 3 din Constituție, moțiunea de cenzură se dezbate după 3 zile de la data când a fost prezentată în ședința comună a celor două Camere.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Latest News

  Un important activist ecologist bistrițean, Viorel Pop s-a stins astăzi din viață la SJU Bistrița

  Organizația municipală a PER Bistrița și președintele acesteia, consilierul local Virgil Marton au anunțat...

  Prefectul Stelian Dolha, îngrijorat de situația epidemiologică: Suntem în pericol! Numărul cazurilor care crește de la o zi la alta este îngrijorător.

  Prefectul județului Bistrița-Năsăud, Stelian Dolha face un apel către toți cetățenii pentru a respecta mai departe normele de igienă...

  Rodica Dobraniș întră și ea în cursa pentru primăria Bistrița. Ea va reprezenta Partidul Oamenilor Liberi

  Opt sunt la această oră, candidații la fotoliul de primar al municipiului Bistrița, din care două doamne: Rodica Dobraniș și Doris Rai....

  SITUAȚIE ÎNGRIJORĂTOARE: În Bistrița-Năsăud există 107 de persoane pozitive și 55 de decese. Trendul este ascendent cu 12 cazuri noi în BN și...

  Cu o situație epidemiologică deloc de invidiat, decizia Curții Constituționale privin modul de gestionare a crizei Covid 19, pune județul Bistrița-Năsăud într-o...

  VIDEO: Premierul Orban a cerut prefecților și șefilor din MAI controale la sânge

  Premierul Ludovic Orban, alături de ministrul de Interne, Marcel Vela, a participat la ședința în sistem videoconferință cu prefecții, șefii structurilor MAI...
  - Advertisement -

  More Articles Like This

  - Advertisement -