UN SINGUR CAZ DE INFECTARE în județul Bistrița-Năsăud, 81 fiind numărul total al cazurilor active. La nivel național, numărul celor pozitivi trece de 20.479

0
1167

Numărul persoanelor infectate cu Sars-Cov 2 din județul Bistrița-Năsăud a scăzut de la 13 persoane joia trecută, vineri , 4 persoane, la o singură persoanăastăzi , numărul total a celor infectați ajungând la 365.

La ora actuală, situația epidemiologică din Bistrița-Năsăud este următoarea: 26 persoane în carantină instituționalizată, 2715 persoane în izolare la domiciliu, 365 cazuri confirmate de CoVid-19, 32 decese și 252 persoane vindecate.

Printre persoanele confirmate cu Coronavirus se află și un cadru medical și o persoană parte din personalul auxiliar de la  Centrul de asistență pentru vârstinici din comuna Nușeni. În urma anchetei epidemiologice, a fost dispusă testarea a 6 cadre medicale, contacți direcți, și toți beneficiarii centrului. Cele șase cadre medicale au avut rezultate negative, precum și o parte din beneficiarii centrului. Sunt în curs de procesare și restul probelor. De asemenea, cinci persoane bolnave de CoVid-19 fac parte din personalul unor primării din județ. Dintre acestea, două au fost vindecate, o persoană bolnavă de CoVid-19 face parte din personalul Administrației Finanțelor Publice, iar 7 persoane confirmate cu Coronavirus sunt angajați ai unui agent economic din județ, respectiv Leoni, 2 dintre ele fiind declarate vindecate. Referitor la bărbatul de 51 de ani aflat în carantină instituționalizată și care a decedat în data de 3 iunie a.c., în urma efectuării unei testări pentru verificarea prezenței Coronavirusului, rezultatul a fost negativ. Rezultatele necropsiei sunt în așteptare.

Până astăzi, 8 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 20.604 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 14.826 au fost declarate vindecate și externate.

Totodată, până acum, 1334 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin, Mureș, Giurgiu, Bihor, Argeș, Vaslui, Botoșani, Alba, Sălaj, Brașov, Mehedinți, Teleorman, Gorj, Prahova, Vâlcea, Călărași, Maramureș, Olt, Ilfov, Harghita, Tulcea și Buzău, au decedat.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 125 noi cazuri de îmbolnăvire.

La ATI, în acest moment, sunt internați 146 de pacienți.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 2.113 de  persoane. Alte 94.405 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 506.115 de teste.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 289 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 585 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.