Acasă Administratie Directorul general al AFIR, Adrian CHESNOIU s-a întâlnit astăzi cu mai mulți...

Directorul general al AFIR, Adrian CHESNOIU s-a întâlnit astăzi cu mai mulți primari din BN. El a ajuns și la ferma lui Liviu Peica

0

Sala de ședințe a Palatului Administraticâv a găzduit astăzi întâlnirea directorului general AFIR, Adrian Chesnoiu cu  reprezentanti ai Oficiului Judeţean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, unităților administrativ teritoriale, beneficiari publici ai PNDR, consultanți, dar și fermieri au participat la o ședință de lucru cu scopul de a discuta probleme privind susținerea dezvoltării rurale, cooperarea dintre GAL-uri, administrarea judicioasă a resurselor financiare pentru asigurarea dezvoltării durabile a teritoriului, teme de actualitate privind implementarea proiectelor finanțate prin PNDR și explicații pe eventualele probleme tehnice întâmpinate.

”Mă bucură prezența în județul nostru a conducerii naționale și regionale a AFIR și al succesului PNDR care completează celelalte programe europene de finanțare. Sunt foarte multe proiecte implementate prin OJFIR, iar acum în sfârșit județul nostru este acoperit în totalitate de GAL-uri. Este certă importanța agenției județene și regionale pentru județul nostru este majoră, având în vedere caracterul preponderent agricol al județului nostru.
Județul nostru și-a schimbat aproape în totalitate fața ca infrastructură rurală, se.circulă foarte bine pe drumurile agricole, de hotar sau forestiere, acest lucru conectează și dezvoltă toate localitățile pe unde trec și implicit întregul județ. Suntem performanți și la nivelul acestor fonduri ale FEADR prin PNDR, în care avem atrase în semestrul I peste 590 de milioane de lei”, a spus prefectul Ovidiu Frenț, prezent la eveniment.

De asemenea, acesta a subliniat încă o dată necesitatea continuări excelentei colaborări între autoritățile locale și fermieri cu oficiul județean și agenția regională.

La eveniment au participat președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan, prefectul județului, Ovidiu Victor Frenț, Adrian Chesnoiu, director general AFIR, Mihaela Măhălean, director general adjunct al Centrului Regional Satu-Mare, Petrică Popșor, director OJFIR, precum și reprezentanți ai UAT-urilor din județ. Directorul general AFIR va rămâne în județul nostru până mâine și va vizita câteva locații unde sunt implementate cu succes proiecte finanțate prin AFIR.

Exit mobile version