Acasă Administratie DIN CAUZA DATORIILOR URIAŞE: SC Vitalia Servicii pentru Mediu SA va cere...

DIN CAUZA DATORIILOR URIAŞE: SC Vitalia Servicii pentru Mediu SA va cere CJ îngheţarea redevenţei anuale

0

SC Vitalia Servicii pentru Mediu SA va cere Consiliului Judeţean îngheţarea redevenţei anuale din cauza datoriilor uriaşe pe care le are de recuperat de la primării, agenţi economici sau persoane fizice. La data de 28 ianuarie 2016, Vitalia are de încasat 3 milioane de lei.

Stafful bistriţean de conducere a firmei de salubrizare Vitalia Servicii pentru Mediu au ieşit astăzi în prima conferinţă de presă oficială de la preluarea şi începerea derulării proiectului pilot care prevede ridicarea, transportul şi depozitarea deşeurilor menajere în centrul de la Tărpiu. Întâlnirea cu presa de joi a vizat activitate de ridicare a deşeurilor din judeţul Bistriţa-Năsăud, Vitalia, după cum se ştie, este singurul operator în acest sector.

Potrivit directorului administrativ al SC Vitalia SA Bistriţa, Ştefan Sângeorzan, activitatea de strângere şi transport care a început în 15 septembrie 2014 s-a desfăşurat cu destule sincope. Mai mult, Sângeorzan a anunţat faptul că la această dată, Vitalia are de recuperat suma de 3 milioane de lei, cel mai mare sold fiind înregistrat la nivelul Bistriţei, acesta fiind în valoare de peste 800 de mii de lei.
În ceea ce priveşte redevenţa pe care Vitalia trebuie să o plătească către Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară DEŞEURI din cadrul Consiliului Judeţean şi care se ridică pentru 2014 şi 2015 la 3,7 milioane de lei, Sângeorzan ne-a confirmat faptul că în şedinţa de săptămâna viitoare a ADI Deşeuri se va cere îngheţarea redevenţei pe anul în curs dar şi în anii 2017 şi 2018.
Cele mai mari datorii le au clienţii din zona Bistriţei, aproape 900.000 de lei, zona Beclean cu circa 229.000 de lei, zona Prundu Bârgăului cu cele nouă comune care au acumulat 228.000 de lei, Sângeorz-Băi – 222.000 de lei, Lechinţa – 211.000 de lei şi Năsăud – 112.000 de lei.

Exit mobile version