Acasă Politica Diana Morar: Urmează să fie organizate concursuri pentru ocuparea posturilor vacante în...

Diana Morar: Urmează să fie organizate concursuri pentru ocuparea posturilor vacante în instituţiile publice

0

Deputatul Diana Morar a anunțat faptul că, la propunerea PNL, a votat în Camera Deputaţilor, for decizional, un proiect de lege care prevede posibilitatea desfăşurării, pe o perioadă de 6 luni, a concursurilor pentru ocuparea posturilor vacante în instituţiile publice, având în vedere că în ultimul an organizarea concursurilor a fost suspendată pe întreaga durată a stării de alertă.

DIANA MORAR: ” Amendamentul introdus la proiectul prin care se adoptă Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 183/2020 are următorul cuprins: ”Prin derogare de la dispozițiile art. 27 alin. (3) din Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19, cu modificările și completările ulterioare, pe o perioadă de 6 luni de la data intrării în vigoare a legii de aprobare a prezentei ordonanţe de urgenţă, se pot desfășura concursurile pentru ocuparea posturilor şi funcţiilor vacante şi temporar vacante din cadrul instituţiilor şi autorităţilor publice, cu încadrare în sumele aprobate în buget pentru anul 2021”.

Este încă un demers pentru revenirea treptată la normalitate în activitatea instituțiilor publice.  Legea merge la promulgare.

 

 

 

Exit mobile version