Acasă Politica Diana Morar cere primăriei Bistrița să solicite MDRAP finanțare pentru construirea unei...

Diana Morar cere primăriei Bistrița să solicite MDRAP finanțare pentru construirea unei creșe în cartierul Subcetate

0

În data de 10 mai 2021, încep înscrierile la creșă, iar locurile insuficiente din cele cinci creșe ale municipiului Bistrița vor crea din nou probleme tinerelor familii din oraș.

 

În acest context,  deputatul liberal Diana Morar a apreciat următoarele: ” Este momentul oportun ca Primăria Bistrița să solicite Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei din România finanțare pentru construirea unei creșe în cartierul Subcetate, unde sunt numeroase familii tinere cu copii, mai ales că, în zonă, municipalitatea deține un teren pe care-l poate pune imediat la dispoziția MDLPA.

 

Terenul respectiv a fost pus inclusiv la dispoziția Ministerului Educației Naționale cu toate utilitățile necesare pentru construirea unei grădinițe cu bani de la BERD și Guvernul României, însă aceasta nu a mai fost cuprinsă în planul de investiții de la vremea respectivă.

Acum, există o șansă reala pe care municipalitatea nu trebuie să o piardă. Pentru o creşă mică (45-50 de copii) este nevoie de 1.524 de metri pătraţi, pentru o creşă medie (60-70 de copii) de 2.062 de metri pătraţi, iar pentru o creşă mare (peste 100 de copii) de 2.910 de metri pătraţi.

 

Am convingerea că municipiul Bistrița poate avea una din cele 200 de creșe care se vor construi la nivel național cu bani alocați prin Planul Național de Redresare și Reziliență, mai ales că zona se pretează și pentru amenajarea unui spațiu de joacă în aer liber, dar și a unui acoperiș verde, așa cum este prevăzut în proiectul construirii creșelor prin PNRR.

Întrucât cartierul Subcetate este o zonă în plină dezvoltare, consider că Primăria Bistrița nu poate rata această oportunitate pe care o susțin ca parlamentar, ca femeie și ca mamă”, spune Diana Morar.

Exit mobile version