Diana Morar cere ieșirea Bistriței din ADI Deșeuri

Must Read

Lică Scurtu, tânărul decedat în accidentul din Rodna, trebuia să facă 18 ani pe 20 martie. Practica fotbalul și kickboxing

Polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Sângeorz-Băi au găsit autoturismul avariat care a intrat în coliziune cu un stâlp de...

CONTROVERSELE persistă și la 236 de ani după moartea lui Horea, Cloşca şi Crişan

O serie de controverse persistă încă la 236 de ani de la martiriul lui Horea, Cloşca şi Crişan, fie...

Consilierul municipal liberal Diana Morar susțin ieșirea urgentă din ADI Deșeuri, astfel încât Consiliul Local să gestioneze colectarea deșeurilor, pentru a avea control pe tarif și pe calitatea actului de colectare.

Într-un text scris pe pagina de socializare, Diana Morar vine și cu explicații dar și cu acuzații la adresa Supercom sau a primăriei Bistrița, despre care, spune tot Morar, subvenția plătită pentru acoperirea taxei de salubrizare, este una la limita legii, asta pentru că, nimeni nu controlează activitatea celor de la Supercom.

Diana Morar: ” Supercom solicită majorare taxei de salubrizare. Asta deoarece a câștigat licitația la un preț mic, după care a crescut prețul în mod artificial. Acum avem un tarif de 11.5 lei/persoană în loc de 8.12 lei!

Din bugetul local, Primăria Bistrița plătește o subvenție pentru tariful anterior, subvenție de 1.52 de lei pe persoană și acum se aproba o subvenționare cu 4.90 de lei/persoană, adică de trei ori mai mult. Este un tertip prin care operatorul va încasa în avans bani pentru un serviciu pe care nu l-a prestat!

Consider că acest aspect este la limita legii: să subvenționăm din bugetul local un serviciu asupra căruia nu avem niciun fel de control. Mai ales că acest aspect nu a fost prevăzut în contractul de delegare câștigat de Supercom. Subvenția lunara estimata ce urmează sa fie suportată din bugetul local pentru anul 2019 este circa de 269.500 lei/luna (pentru 55 mii beneficiari estimat).

Anual, compania SUPERCOM deținuta de fostul coleg de senat al primarului PSD Crețu Ovidiu, va încasa în avans aproximativ un milion de euro pentru un serviciu de colectare pe care nu îl realizează în parametri optimi, știm cu toții asta.

Trebuie să spunem că acești bani sunt luați de pe investiții și Primăria Bistrița ar trebui să gestioneze cu eficiență banii publici. Subvenția maschează tariful enorm pentru colectarea deșeurilor, dacă ar fi să ne raportăm la calitatea colectării.

Ciudat cum frecvența de colectare a scăzut, după cum se arată în documentele transmise de Supercom la ultima ședință de Consiliu Local și acum Supercom are pretenția să încaseze un milion de euro direct din bugetul local, prin această taxă de salubrizare.

Cetățenii doresc un serviciu de calitate și nu pot fi păcăliți de aceste subvenții populiste, plătite din banii de taxe și impozite!
De aceste aspecte cei ce Votati PENTRU sunteti direct răspunzători pentru ca faceți favoruri acestei companii private in detrimentul buzunarului bistrițenilor.

În calitate de consilier local PNL, susțin ieșirea urgentă din ADI Deșeuri, astfel încât Consiliul Local să gestioneze colectarea deșeurilor, pentru a avea control pe tarif și pe calitatea actului de colectare. Juridic avem o serie de pârghii în acest sens și vedem cu toții că operatorul nu e în stare să colecteze selectiv, se victimizează mereu și crește tariful la câteva luni de la semnarea contractului adjudecat prin licitație ca și acum când solicită o subvenție de trei ori mai mare”.

- Advertisement -
- Advertisement -

Latest News

Lică Scurtu, tânărul decedat în accidentul din Rodna, trebuia să facă 18 ani pe 20 martie. Practica fotbalul și kickboxing

Polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Sângeorz-Băi au găsit autoturismul avariat care a intrat în coliziune cu un stâlp de electricitate. martorii spun că şoferul...

CONTROVERSELE persistă și la 236 de ani după moartea lui Horea, Cloşca şi Crişan

O serie de controverse persistă încă la 236 de ani de la martiriul lui Horea, Cloşca şi Crişan, fie că vorbim de ipoteza potrivit...

ACCIDENT GRAV ÎN RODNA: Un tânăr de 17 ani din PARVA a murit și alți doi sunt răniți grav

Aseară, polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Sângeorz-Băi au intervenit la un accident rutier pe Drumul Național 17D în  Rodna. La locul evenimentului a fost găsit...

MINORUL DISPĂRUT IERI A FOST GĂSIT

Dacă îl vedeţi, nu ezitaţi să apelaţi SNUAU112, pentru a anunţa imediat Poliţia! Poliţia a fost sesizată în urmă cu puțin timp cu privire la...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -