Acasă Politica Diana Morar: Am în vedere un proiect de lege complex care va...

Diana Morar: Am în vedere un proiect de lege complex care va schimba în bine viața celor peste 100 de mii de copii rămași singuri acasă

0

Deputatul Diana Morar s-a întâlnit astăzi la Palatul Cotroceni cu Sandra Pralong, consilier de stat la Administrația Prezidențială – Departamentul pentru Relația cu Românii din afara Granițelor, care gestionează Grupul de Lucru Interinstituţional pentru Copiii cu părinţii plecaţi la muncă în străinătate.

Acest Grup de Lucru a redactat un raport privind direcțiile de urmat pentru îmbunătăţirea situaţiei familiilor cu membri plecaţi la muncă peste hotare, pentru ca aceşti copii să fie mai bine încadraţi în comunitate.

 

DIANA MORAR: Am spus de la bun început că una dintre prioritățile mandatului meu de parlamentar va fi această problematică, astfel că lucrez, alături de colegul meu deputat Sebastian Burduja, la un proiect de lege complex, care să schimbe în bine viața copiilor rămași singuri acasă, peste 100.000 conform unor statistici.

 

Proiectul de lege a viza, printre altele, redefinirea procedurilor administrative și interconectivitatea dintre instituțiile responsabile, îmbunătățirea procedurii privind delegarea temporară a tutelei, obligativitatea informării corecte a părinților aflați în această situație, instituirea de măsuri de sprijin pentru copii, pentru tutorele temporar și pentru părintele plecat, crearea de mecanisme pentru implicarea întregii comunități locale în cazurile de acest gen.

 

”Pe această temă, vom discuta în perioada următoare și cu ministrul Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan. Vă voi ține la curent cu mersul proiectului”, conchide parlamentarul liberal.

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version