Acasă ANALIZE-COMENTARII Despre omul Tibi Useriu sau cel ce ne-a așezat sufletul pe tava!

Despre omul Tibi Useriu sau cel ce ne-a așezat sufletul pe tava!

0

Am așteptat sa-mi treacă adrenalina, am așteptat sa-mi treacă momentul de emoție pura de după ultimul ultramaraton ultra 6633 căstigat de Tibi!
A fost o săptămana de vis si de agonie, o săptămana in care am încercat sa ne imaginam ceea ce nu poate fi imaginat!
Am fost cu gandul si simtirea alaturi de Tibi, am primit fiecare veste ca si cum el ar fi facut parte din noi, am cantarit fiecare cuvant ca si cum ar fi fost gravat in imensitatea gheturilor care parea ca nu are cale de intoarcere: „Sănătos nu cred că vine niciunul încoace. Și nu se întoarce niciunul sănătos.”
Am vazut emoția si trăirile in cele doua familii ale lui tibi: Tasuleasa Social si grupul de susținători ultra ‪6633-2017‬.
Despre ultima isprava a nebunului au scris multi si o sa mai scrie!
Acum, despre omul Tibi Useriu vreau sa scriu!
Nu sunt alegător, nu împărtășim aceiași pasiune comuna! Poate ne leagă dragul si respectul fata de munte si natura! Însă, am început sa cunosc omul Tibi! Cel simplu, cu sufletul deschis, omul sensibil, omul in mintea căruia se ascund zeci de dileme, care încearca sa mulțumească pe toată lumea, si care se implica in toate acțiunile Tasuleasa Social, omul care încearca sa nu se lase coplesit de imaginea sa recenta!
Un om care ne-a așezat sufletul pe tava! In „27 de pași”. Puțini au avut curajul sa facă asta! Toți avem schelete in dulap, toți ne ascundem secretele in niste cotloane cat mai dosite! El a ales sa deschida cutia pandorei si sa ne lase sa patrundem in lumea lui, atat de controversata, pentru a se elibera, pentru a se recunoaste uman, cel care a trecut de la păcatele tinereții la repetarea „Născătoarei” in cele mai delicate momente din cursa vieții lui!
Pe omul Tibi, usor, o sa-l redescoperim in fiecare zi, in fiecare dintre noi! De obicei, iubirea e foarte greu de definit pentru că e un sentiment pe care ori îl ai, ori nu-l ai. El iubește la fel ca noi toți!
Imi revin in minte cuvintele lui Brâncuși, care il definesc cel mai bine pe omul Tibi de acum: „În sufletul meu nu a fost niciodată loc pentru invidie – nici pentru ură, ci numai pentru acea bucurie, pe care o poţi culege de oriunde şi oricând. Consider că ceea ce ne face să trăim cu adevărat, este sentimentul permanentei noastre copilării în viaţă.”

Erata!
Mi-am promis ca nu răspund celor care isi ascund frustrările si rautatiile in spatele dreptului la liberă exprimare! Sunt om si eu! Am recitit recent „Suflete moarte” a lui Gogol! Vi-l recomand!
Animalele ataca sa se hrănească, omul ataca din răutate, ca se se simtă bine!
Aroganta si răutatea alterează trăsăturile umane!
Judecând oamenii cu răutate – e singurul mijloc de a nu-i înţelege niciodată.
Punct! Sa auzim numai de bine!

Exit mobile version