Acasă Politica Deputatul USR Cristina Iurișniți îi cere primarului Vasile Silași să investească mai...

Deputatul USR Cristina Iurișniți îi cere primarului Vasile Silași să investească mai mult în sistemul de învățământ. ”Școala Iuliu Prodan e în curs de reabilitare. Nu putem face papă, dacă nu spargem ouă”, a replicat primarul Silași.

0


Deputatul USR de Bistrița-Năsăud, Cristina Iurișniți, a reluat în această săptămână, ”inspecțiile”  la școlile din comunele bistrițene, după Școala Gimnazială din Șieu Odorhei a venit rândul Școlii Gimnaziale din Chiochiș.

Potrivit celor spuse de Iurișniți, la școala din Chiochiș nu ar fi apă potabilă, iar în toaletă miroase a urină: ” Școala este în spatele primăriei și nu înțeleg de ce nu are apă potabilă și curte amenajată. Mai mult, în spatele școlii există o grămadă de materiale de constucții, neridicate și care reprezintă un adevărat pericol pentru siguranța copiilor. Eu cred că, lucrurile astea se puteau face de ani de zile, mai ales că la Chiochiș, primarul Silași este la al patrulea mandate. Sigur, a făcut și lucruri, dar când avem de-a face cu copii și școli, trebuie să spunem lucrurilor pe nume”, a precizat Iurișniți.

Ea a mai precizat că, primăria Chiochiș are obligația de-a face curățenie în zona școlii: ” Am înțeles că urmează noi investiții, dar nu știu când se va întâmpla acest lucru”.  Mai mult, deputatul Iurișniți a mai spus că a trimis, în baza Legii 544 mai multe întrebări pe adresa primăriei comunei Chiochiș și a primarului Vasile Silași.

Ce spune primarul Vasile Silași?

Reacția primarului comunei Chiochiș, Vasile Silași, a venit imediat. În primul rând, plecăm de la următoarea premisă: Comuna nu dispune de alimentare cu apă și canalizare,  lucrările aflându-se în diferite stadii pe Masterplan județean. Acum, referitor la declarațiile doamnei deputat Cristina  Iurișniți din conferința de presă de astăzi și din postarea de pe facebook,  îi transmit următoarele:  Școala Iuliu Prodan din Chiochis se află în plin proces de reabilitare. Investiția se află în curs de execuție prin Programul Național de Dezvoltare Locală, la ora asta  fiind semnat contractul de execuție lucrări în valoare de 1,9 milioane de lei”, a explicat Silași.

Potrivit celor spuse de primarul Silași, școala dispune de alimentare cu apa din sursă proprie, dar și de grupuri sanitare racordate la o fosă septic: ” Nu trebuie uitat faptul că, școala dispune și de sala de sport în interior”.

Silași a mai arătat faptul că, în ceea ce privește drumul de access spre școală, ”acesta a fost pietruit în toamna anului trecut, iar elevii au acces la școala și pe un trotuar betonat. Școala are sistem central de încălzire racordat la o centrală termica pe gaz”, asta pentru a încheia povestea cu neimplicarea primăriei în problemele școlii.

 

”O invit pe doamna deputat  să vadă stadiul lucrărilor la toate școlile din comuna Chiochiș, una din comunele mari ale județului Bistrița-Năsăud, având în componență 10 sate. De asemenea, mai am rugămintea să fiu invitat la vizitele pe care le face pentru a putea prezenta datele exacte privind toate aceste investiții”, a conchis Vasile Silași.

 

Exit mobile version