Acasă Politica Politica Locala Deputatul liberal Stelian Dolha cere demisia primarului Ovidiu Teodor Creţu

Deputatul liberal Stelian Dolha cere demisia primarului Ovidiu Teodor Creţu

0

Deputatul liberal Stelian Dolha i-a cerut astăzi demisia primarului Ovidiu Teodor Creţu dar şi directorului Colegiului Naţional Liviu Rebreanu, profesorul Constantin Rus. Dolha îi acuză pe cei doi de management defectuos în cazul construirii campusului de la acest colegiu naţional. O altă acuză vine pe fondul dublării în 2016 a tuturor taxelor şi impozitelor din municipiul Bistriţa.

„ Bistriţa a pierdut 4 milioane de euro, consecinţă a politicilor proaste duse de aceşti doi oameni”, a declarat Stelian Dolha în cadrul unei conferinţe de presă susţinută la sediul Partidului Naţional Liberal. Dolha a făcut referire la problemele pe care primăria Bistriţa le întâmpină la derularea proiectului care vizează construirea unui campus şcolar în curtea colegiului naţional Liviu Rebreanu.
Dolha a precizat că managementul defectuos va avea un singur şi mare impact în bugetul pe 2016, mărirea taxelor şi impozitelor locale

„Bistrița pierde 4 milioane de euro pe un singur proiect cu fonduri europene: Campusul Colegiului Național ”Liviu Rebreanu”. Unii ar spune că la case mai mari s-a pierdut mai mult, la nivel național s-au pierdut miliarde, ce sunt 4 milioane de euro pentru Bistrița. Problema e că proiectul trebuia încheiat, numai că timp de vreo șase luni nu s-a lucrat nimic, s-a abandonat proeictul, iar acum s-a intrat în panică. Consilierii municipali PSD vin și propun aprobarea a 4 milioane de euro din bugetul propriu, adică banii noștri, ai tuturor, pentru finalizarea proiectului. Cu alte cuvinte sunt opt, nu patru, iar pe lângă aceștia gândiți-vă la tevatura la care sunt supusși profesorii și elevii, care trebuie să învețe în clase paralele și la ore improprii. La asta s-a gândit vreodată cineva? Și eu vă întreb: e un motiv ca primarul, marele manager Ovidiu Teodor Crețu, să-și dea demisia și consilierul municipal PSD, managerul CNLR n-ar trebui să plece și el? În UE când se întâmplă așa ceva, cei responsabili pleacă. La noi nu, rămân, sunt buni manageri”, a spus Dolha.
În ceea ce priveşte dublarea taxelor şi impozitelor locale anunţată pentru 2016, celălalt preşedinte al PNL BN, Eugen Curteanu a confirmat faptul că există un proiect de hotărâre care va intra în plenul şedinţei de consiliu municipal convocată pentru miercuri, 23 decembrie.

Proiectul ”Edificare şi construire Campus Şcolar Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu” este în curs de implementare pe o perioadă de 15 luni, începând cu data de 11.09.2014, dată la care a fost semnat contractul de finanţare. În timpul implementării proiectului s-au constatat necorelări între cererea de finanţare, partea desenată şi devizele de lucrări. Consecinţă a acestor necorelări dar şi a modificărilor intervenite în proiectele tehnice, suma alocată pentru derularea proiectului a crescut de la 18 milioane de lei la peste 32 de milioane de lei.

Exit mobile version