marți, iunie 2, 2020
2.8 C
Bistrița
More

  Deputatul Ionuţ Simionca: Domnul Ţintean, cu experienţă în economie şi finanţe, acumulată în comunism.

  Must Read

  Călin Stan (USR): La MAIERU păcălit nu e cel care primește, ci cel care plătește

  Dacă tot a fost „dezmâț” pe banii publici la nivelul ministerelor și al marilor primării cu achizițiile...

  Dep. Cristina Iurişniţi: 1 iunie este simbolic o zi a iubirii pe care o dăruim copiilor.

  1 IUNIE - Ziua copilului a fost menționată prima dată la Geneva la...

  Am fost foarte mirat de reacţia domnului Ioan Ţintean, preşedintele ALDE Bistriţa-Năsăud, faţă de criticile pe care le-am formulat la adresa recentelor modificări la Codul Fiscal. Mă aşteptam ca domnia sa, la experienţa pe care o are, să se raporteze cu luciditate şi detaşare la aceste modificări, nu să reproducă mecanic un punctaj primit de la partid şi să mă atace la persoană.

  Îl respect pe domnul Ţintean fiindcă are o vârstă onorabilă, mai precis de două ori vârsta pe care o am eu, dar remarc faptul că domnia sa nu a reuşit, în patru ani de mandat de deputat, să aibă nici măcar jumătate din numărul de iniţiative legislative pe care le-am avut eu în primele 9 luni de activitate de parlamentar. De la începutul acestui an, eu am iniţiat 33 de proiecte de legi, iar dl. Ţintean, în perioada 2008 – 2012, a iniţiat 16 legi. Îmi pare rău că amintirile preşedintelui ALDE Bistriţa-Năsăud despre mandatul său de deputat se limitează la “a umbla creanga prin lume pe banii poporului”. Eu mi-am luat treaba în serios, sunt unul dintre cei mai activi parlamentari, şi, în toate lucrurile pe care le fac, am în vedere, înainte de orice, interesele bistriţenilor.

  Cu privire la modificările aduse de actuala putere la Codul Fiscal, poate că eu nu înțeleg politicile fiscale dezastruoase ale PSD-ALDE, dar am o veste proastă pentru domnul Ţintean: nimeni nu le înțelege! La fel de “amatori” şi de “nepricepuţi” ca mine sunt toţi cei ce contestă măsurile luate în acest sens de guvern, inclusiv  marile asociații de afaceri din România, patronatele, Romanian Business Leaders, Consiliul Investitorilor Străini, Camera de Comerț a Statelor Unite ale Americii, Asociația Oamenilor de Afaceri din România, sindicatele, primăriile, şi enumerarea ar putea continua. Recunosc, ar trebui să mai pun burta pe carte, împreună cu reprezentanţii instituţiilor pe care le-am amintit. Sigur am putea lua lecţii de la domnul Ţinteanu, un om cu o carieră impresionantă în funcţii publice, cu o experienţă de loc de neglijat în economie şi finanţe, în mare parte acumulată în vremuri tulburi, adică în comunism.

  Mi-aş dori ca firmele şi instituţiile din Bistriţa-Năsăud, precum şi angajaţii acestora, să nu fie copleşiti de obligaţia de a modifica, începând cu data de 1 ianuarie 2018, aproximativ 70 de mii de contracte de muncă active din judeţ. Mi-aş dori ca investitorii să se înghesuie în România şi să mergem de pe o autostradă pe alta, nu să avem cele mai mici investiţii din ultimii 10 ani. Mi-aş dori ca oamenii să aibă cu adevărat salarii mai mari de anul viitor, nu salarii mai mici sau cel mult mai mari cu 2 lei, aşa cum ne explica domnul ministru Mişa. Mi-aş dori ca leul să fie puternic în faţa euro şi să avem un ROBOR suportabil, nu să constatăm că avem de plătit, de pe o zi pe alta, tot mai mult pentru creditele pe care le-am contractat. Mi-aş dori să nu crească zi de zi preţurile la combustibili, energie electrică, gaze, pâine, carne şi ouă.

  Din păcate însă, în România şi în judeţul Bistriţa-Năsăud nu curg doar lapte şi miere. Domnule Ţintean, în calitate de membru al coaliţiei de guvernare, nu vreţi să vă concentraţi pe muncă? Eu nu încurajez nemunca. Dimpotrivă, vă încurajez să vă consumaţi energia pe rezolvarea problemelor cetăţenilor acestui judeţ. În calitate de tânăr parlamentar naiv din opoziţie, promit să vă semnalez şi în continuare toate neregulile pe care eu nu le pot corecta în Parlament pentru că se opune majoritatea PSD-ALDE.

  Ionuţ Simionca, deputat PMP

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Latest News

  Călin Stan (USR): La MAIERU păcălit nu e cel care primește, ci cel care plătește

  Dacă tot a fost „dezmâț” pe banii publici la nivelul ministerelor și al marilor primării cu achizițiile...

  Un octogenar a fost lovit de tren și a murit în această după-amiază la Livezile

  Accidentul a avut loc cu puțin timp în urmă în gara comunei Livezile. Din...

  Dep. Cristina Iurişniţi: 1 iunie este simbolic o zi a iubirii pe care o dăruim copiilor.

  1 IUNIE - Ziua copilului a fost menționată prima dată la Geneva la Conferința Mondială pentru Protejarea și...

  Reportaj: Bistrițenii au luat cu asalt teresale de pe Pietonal chiar dacă trebuie să fie scriși în caietul de ”urmărire”. Ce spun patronii...

  Ai putea spune că, dimineața zilei de 1 iunie, ziua internațională a copilului, a fost o dimineață cu un...

  EVOLUȚIA COVID-19 în BISTRIȚA-NĂSĂUD de la începutul epidemiei și până în prezent, în funcție de numărul de cazuri raportate oficial (infoGRAFIC)

  Știri de Bistrița vă prezintă în exclusivitate o analiză a evoluției Covid-19 în județul Bistrița-Năsăud, pornind de la data primei raportări oficiale...
  - Advertisement -

  More Articles Like This

  - Advertisement -