Acasă Politica Deputatul Daniel Suciu cere prefectului Stelian Dolha și primarului Ioan Turc o...

Deputatul Daniel Suciu cere prefectului Stelian Dolha și primarului Ioan Turc o întâlnire cu reprezentanții HORECA. 20 de patroni bistrițeni au trimis o scrisoare către CJSU prin care cer redeschiderea restaurantelor

0

Deputatul PSD Daniel Suciu a ieșit și astăzi cu un mesaj politic, unul în care, cere prefectului Stelian Dolha dar și primarului Ioan Turc să se întâlnească cu reprezentanții HORECA.

DANIEL SUCIU: ” Dacă Guvernul a lăsat decizia restricțiilor la nivel local, solicit de urgență prefectului și primarului Bistriței o întâlnire cu reprezentanții Horeca! Bâlba cu deschiderea și închiderea școlilor, apoi decizia cu închiderea tuturor unităților din Horeca fără o discuție în prealabil cu aceștia reprezintă o lovitură grea pentru acest sector. În acest domeniu lucrează mii de oameni ce vor rămâne pe drumuri iar sute de firme vor da faliment. Da, epidemia se extinde dar testarea în masă a elevilor și cadrelor didactice este o soluție pe care o refuzați, așa cum nu ați prezentat nicio statistică din care să reiasă existența unor focare sau nerespectarea regulilor în sectorul HORECA! Pentru un segment din populație care nu respectă regulile nu e nevoie să îi pedepsiți pe toți.

SCRISOAREA CELOR DIN HORECA BN CĂTRE CJSU

Aproape 20 de manageri din această industrie au semnat o scrisoare adresată Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, prin care aceștia cer redeschiderea restaurantelor la interior, considerând că nu există date concrete care să spună cu certitudine faptul că rata infectărilor ar stagna sau ar scădea dacă aceste locații s-ar inchide.

“Având în vedere că:

– la nivelul Municipiului Bistrița nu există date concrete care să confirme răspândirea rapidă a COVID-19 în unitățile din sectorul Horeca;

 

– nu s-au identificat focare de infectare care au debutat în restaurante, cafenele, baruri, din orice cauză (personal, furnizori, turiști, localnici);

 

– în localitățile din țară în care s-a impus deja suspendarea activității în interiorul localurilor, măsura este ineficientă, având în vedere că rata infectarii este în continuă creștere,

 

vă solicităm să reconsiderați măsurile adoptate prin Hotărarea nr. 59/27.10.2020 prin care se suspenda activitatea operatorilor economici de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor și să dispuneți funcționarea acestora la o capacitate de minim 50%, cu respectarea regulilor de protecție sanitară.

 

De asemenea, deoarece din perspectiva CNSU unitățile Horeca reprezintă factori de risc potențial generator de situații de urgență, dorim să fim prezenți, prin reprezentanți desemnati, în calitate de invitați, la ședintele CJSU BN în care ordinea de zi vizează și sectorul Horeca. Menționăm că solicitarile noastre vin din dorința de a acționa eficient pe un front comun, atât pentru a impiedica răspândirea COVID-19 cât și pentru a evita blocajul economic al sectorului Horeca”

Exit mobile version