Deputatul Bogdan Ivan: Un depozit de gunoaie din Bistriţa a fost îngropat de Primărie la ordinul lui Ioan Turc. Domnul prefect, vreo amendă, ceva?

”Dacă e lege, să fie lege pentru toți, inclusiv pentru primarul și președintele PNL BN, Ioan Turc”. O spune deputatul Bogdan Ivan, care îi cere prefectului judeţului, Stelian Dolha, să nu aibă dublă măsură în aplicarea legislaţiei de mediu, după culoarea politică a primarilor. El a punctat faptul că sunt sancţionaţi doar primarii PSD, deşi speţele sunt similare. În acest sens, parlamentarul bistrițean a mai arătat că, dacă tot au fost amendate primării cu primari PSD: Monor, Dumitrița și Prundu Bârgăului, atunci, aceiași Gardă de Mediu să îl amendeze și pe primarul PNL al Bistriței, Ioan Turc, invocând un filmuleț postat de activistul de mediu Cristian Țetcu pe pagina sa de socializare: ” Avem un depozit de gunoaie din Bistriţa a fost îngropat de Primăria Bistriţa, de şeful Ioan Turc. A fost tras un strat de pământ peste şi activiştii de mediu au găsit acolo gunoaie care în urmă cu 2 zile erau împrăştiate în marginea municipiului Bistriţa. Dacă e lege, să fie lege pentru toţi, nu numai pentru cei care nu sunt de aceeaşi culoare cu dl. prefect Dolha. Când mai are de gând să se ia de primarii PSD, să ştie că are de furcă cu noi, că nu îl lăsăm să facă ce vrea el într-un judeţ în care noi pretindem că avem un stat democratic şi că legile se respectă şi sunt egale pentru toţi”, a spus deputatul Bogdan Ivan.

Contextual, deputatul Bogdan Ivan îi transmite următorul mesaj prefectului Stelian Dolha: ” Vreau să îi solicit domnului prefect Stelian Dolha, care se comportă ca un mic zbir, ca un secretar de partid, dar unul fără şcoala aferentă, atunci când merge să  forţeze funcţionari publici, inspectori de mediu să dea amenzi doar anumitor primării de comună care nu sunt în partidul din care cu onor face parte. Este izbitor să ajungi în comune în care să şantajezi primarii că dacă nu aplică nu ştiu ce, sunt daţi pe mâna Gărzii de Mediu şi ajung să fie amendaţi doar primari PSD”, a conchis Ivan.