Acasă Politica Deputatul bistrițean Ionuț Simionca a făcut parte din delegația PMP care a...

Deputatul bistrițean Ionuț Simionca a făcut parte din delegația PMP care a semnat Acordul Politic Naţional iniţiat de Preşedintele Klaus Iohannis.

0

Acordul Politic Naţional, pentru consolidarea parcursului european, propus de preşedintele Klaus Iohannis partidelor parlamentare, a fost semnat astăzi la Palatul Cotroceni, de PNL, USR, PMP și Pro România. UDMR va semna ulterior documentul. Preşedintele Klaus Iohannis s-a lansat într-un atac la adresa PSD, despre care a spus că, din 2016, duce un atac constant la adresa Justiţiei.

Aflat în delegația PMP care a onorat invitația lansată de președintele Klaus Iohannis, deputatul bistrițean Ionuț Simionca, vicepreședinte al PMP a spus următoarele: ” Am participat astăzi, la Cotroceni, la semnarea Acordului Politic Naţional iniţiat de Preşedintele Klaus Iohannis. PMP susține ideea unei Justiţii independente şi credem că statul de drept este unul dintre pilonii de bază ai construcţiei comune europene. De asemenea, ne-am arătat disponibilitatea de a răspunde cu aceeași deschidere și dacă Președintele ne va propune un acord legat de educație, sănătate, de diaspora pe teme mari, ce țin de prioritățile țării.
E clar că PSD, ALDE și UDMR, partide care nu au semnat acest pact, nu au înţeles semnalul transmis de români prin votul din 26 mai.

 

CONTEXT:  Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, miercuri, după consultările cu partidele, că le propune un Acord naţional pentru consolidarea parcursului european, care cuprinde, pe lângă prevederile din referendumul pe Justiţie, respectiv interdicţia amnistiei şi graţierii pentru fapte penale şi interzicerea OUG-urilor în domeniul penal, iniţiativa Fără Penali, precum şi modificarea legilor Justiţiei şi a Codurilor Penale, dar şi modificarea legislaţiei electorale, pentru facilitarea votului românilor în ţară şi în diaspora.
Citeşte întreaga ştire:Klaus Iohannis le propune partidelor parlamentare un Acord naţional pentru consolidarea parcursului european: „Aştept în câteva zile un răspuns afirmativ!”

Şeful statului a precizat că le propune partidelor din Parlament un Acord politic naţional pentru consolidarea parcursului european, care conţine, în , transpunerea în legislaţie a interdicţiei amnistiei şi graţierii, a interzicerii OUG urilor pe legislaţia penală, dar şi transpunerea în legislaţie a măsurilor privind integritatea funcţiilor publice. Preşedintele a mai propus partidelor modificarea legilor justiţiei, în acord cu avizele Comisiei de la Veneţia, adpptatea modificărilor aduse Codului penal şi de Procedură penală, la fel, în acord cu prevederile europene. „De asemenea, propun ca cei care vor semna pactul să se angajeze să transpună în legislaţie, cât mai repede, ,în ţară, a exercitării dreptului de vot de către cetăţenii români”, a mai spus el.

Exit mobile version