Acasă Administratie Depozitul de la Tărpiu va fi monitorizat de Consiliul Judeţean

Depozitul de la Tărpiu va fi monitorizat de Consiliul Judeţean

0

Scandalul izbucnit în jurul depozitului din satul Tărpiu, comuna Dumitra, a făcut valuri la nivelul Executivului Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, după ce peste 100 de săteni au pichetat şi blocat drumul de acces către acest centru de depozitare.

Contextual, în şedinţa de astăzi a Consiliului Judeţean, liberala Monica Săsărman a propus înfiinţarea unei comisii special şi care să monitorizeze întreaga activitate de la Tărpiu. Propunerea a fost imediat adoptată de Executiv, iar preşedintele Radu Moldovan a spus următoarele: “La ședința operativă de la începutul săptămânii l-am desemnat deja pe domnul vicepreședinte Țintean să conducă o comisie formată din specialiști din Consiliul Județean, care să facă o nouă evaluare după aproximativ trei ani de activitate la depozitul de la Tărpiu.”

 

Ioan Ţintean (vicepreşedinte CJ BN)

Preşedinte al comisiei speciale, Ioan Ţintean a vorbit şi despre faptul că vor exista mai multe direcţii în care vom face verificări, din punct de vedere economic, dar şi din punctual de vedere al bilanţurilor contabile

„Întotdeauna tragem de hățuri ca să ne încasăm redevența. Ori din redevență vrem și noi să facem investiții vizibile, să nu ne mai critice cei care sunt cu critica îndreptățiți sau doresc să știe mai mult. Vom face săptămânal controale inopinate privind procesarea corectă, funcționarea tuturor utilajelor de acolo și din punct de vedere economic vrem transparența rezultatelor, pe care trebuie să ni le pună la dispoziție”, explică Ţintean.

Concluzia o trage preşedintele Radu Moldovan: “ Este vorba de  o comisie a Consiliului Județean formată din aleșii cetățenilor și specialiști, care se vor duce și vor vedea cum se derulează proiectul, care este stadiul de implementare, care sunt deficiențele șamd. În plus față de astă, în urma discuțiilor purtate de către mine și domnul Țintean cu reprezentanții grupului de oameni nemulțumiți din Tărpiu, am luat decizia, și ieri am făcut deja adresa către Instituția Prefecturii, de a avea și un alt tip de întâlnire între reprezentanții Consiliului Județean, Instituția Prefectului, cetățeni și instituțiile statului cu atribuții legale de verificare a modului în care se derulează activitatea la Tărpiu, și care sunt împuternicite de lege și îndrituite să ia și măsuri. Ceea ce spun cetățenii ne interesează pe toți.

Cine face parte din comisie?

Din comisia județeană au fost propuși să facă parte șapte persoane: Ioan Țintean (ALDE), vicepreședinte al CJ Bistrița-Năsăud, Ciprian Ceclan (PSD), Florin Moldovan (PNL), șeful unității de implementare a proiectului, ing. Luminița Borșa, împreună cu Mihaela Pop și Alexandru Redl, director economic, și Violeta Pintea, din partea Direcției de Administrație Locală. Comisia va monitoriza aplicarea măsurilor prevăzute în contractul de management al CIMD Tărpiu, dintre CJ Hunedoara și societatea Vitalia Servicii pentru Mediu Tratarea Deșeurilor.

 

Exit mobile version