Acasă Politica Politica Locala DENEŞ l-a atacat dur pe DOBRA : ARE VISE UTOPICE

DENEŞ l-a atacat dur pe DOBRA : ARE VISE UTOPICE

0

Senatorul Ioan Deneş l-a desfiinţat pur şi simplu pe colegul său liberal, Dorin Dobra. El a spus despre Dobra că are vise utopice şi dezinformează opinia publică în ceea ce priveşte legea administraţiei publice locale.

Atacul senatorului social-democrat a fost consecinţă a faptului că în urmă cu exact o săptămână, liberalul Dorin Dobra şi-a prezentat intenţia de-a modifica legea administraţiei publice locale.

 

”Amintesc opiniei publice foarte clar: biserica din Jelna este monument istoric. Toate monumentele istorice intră sub jurisdicția Legii 422/2001, care este Legea privind protejarea monumentelor istorice.

Ce dorea senatorul liberal, Dorin Dobra, de fapt, prin modificarea Legii 215/2001? Vă citesc textul: ”hotărăște asupra realizării de reparații, consolidare și reparare a clădirilor educative și culturale, care aparțin instituțiilor naționale de educație și cultură”. Cu alte cuvinte, dacă Universitatea Babeș Bolyai, unde este profesor, are în chirie clădiri de la diverse persoane juridice, prin această modificare dorea ca primăria, din banii adunați din taxele și impozitele plătite de cetățeni, să facă reparații la acele clădiri unde UBB își desfășoară cursurile.

Această lege a fost înregistrată într-o primă fază la Camera Deputaților, cu denumirea PLX 594/2015. Consiliul Legislativ (instituția care ne spune dacă o inițiativă legislativă respectă abecedarul unui astfel de demers) spune așa: ”avizează negativ propunerea legislativă”. Totodată, punctul de vedere al Guvernului Cioloș, emis în 11 noiembrie spune așa: ”nu susține propunerea legislativă”. Comisia pentru Administrație din Camera Deputaților, în care este membru și Ioan Oltean, votează în unanimitate împotriva modificării Legii 215, propusă de senatorul Dorin Dobra.

Cu alte cuvinte, toate aceste instanțe îi spun domnului senator că Legea 215 nu are cum să intervină asupra monumentelor istorice. 1 leu dacă investești într-o clădire care nu este în proprietatea publică sau privată a statului, înseamnă deturnare de fonduri. 1 metru de drum județean dacă-l faci din bugetul local înseamnă deturnare de fonduri.

Camera Deputaților a votat respingerea acestei modificări, cu 199 voturi pentru respingere și 5 împotrivă. Printre cei 199 care au votat împotrivă se numără și deputații Stelian Dolha și Ioan Oltean, deci inclusiv colegii lui liberali”, a  spus Deneş.

Amendamentul propus de Dobra, crea posibilitatea administraţiilor publice locale de-a putea finanţa reabilitarea unor imobile ce nu aparţin respectivei UAT. Potrivit lui Deneş, senatorul Dobra a greşit profund, dezinformând opinia publică cu privire la acest subiect.

Exit mobile version