Acasă EVENIMENT De Ispas la Năsăud

De Ispas la Năsăud

2

Stadionul PROGRESUL  din „Oraşul Academicienilor” este, de astăzi, gazda celei de-a de-a XVI-a ediție a „Zilelor orașului Năsăud”.

Deşi, această primă zi a stat sub semnul ploii, năsăudenii au venit cu mic, cu mare, pe terenul de fotbal pentru a se bucura de Gala Folclorului Românesc.

Gazdă a fost primarul Mircea Romocea, cel care şi-a primit oaspeţii la scenă deschisă, la Năsăud fiind prezent preşedintele CJ BN, Radu Moldovan, deputatul Doina Pană, vicepreşedinţii Ioan Ţintean, respectiv Vasile Puica.

I-au încântat pe năsăudeni şi nu numai, în primul rând, ansamblul folcloric profesionist „Dor Românesc” din Bistrița, cu orchestra condusă de Anghel Urs și soliștii: Oana Matei, Ioan Dordoi, Mirela Petruș, Nicolae Cioancă, Veronica Bălan, Felix Gălan, Cristina Retegan, Ioachim Spân, Cristina Bugnar, Alina Ceuca, Cristina-Livia Scurtu, Bianca Pop, Oana Ardelean, Cornelia Ardelean Archiudean; Ansamblul „Someșana” din Năsăud. De asemenea, nu au lipsit de la apelul de seară, ansamblul folcloric național „Transilvania” din Baia Mare, dar şi  Ioana Pricop, Ionuț Simam, Ileana Bumbar și Cecilia Bozga, alături de taragotistul Dumitru Dobrican, dar nici Laura Lavric, Angela Rusu, Mariana Ionescu Căpitănescu, Cristian Pomohaci, Nicolae Mureșan și Alexandru Pugna.

Pentru ziua de mâine, 26 mai,  în sala mare de festivități a primăriei, de la ora 11.00, vor fi decernate diplomelor jubiliare „Nunta de Aur 50+”. De la 11.30, la Casa de Cultură „Liviu Rebreanu” este programat vernisajul expoziției de pictură „Armonii cromatice de mai. În acelaşi loc, de la 12.30, va lua startul un spectacol omagial dedicat memoriei profesorului năsăudean de muzică Ioan Cuibuș.O expoziție de pictură și o lansare de carte marca Virginia Brănescu, va găzdui Muzeul Grăniceresc . De la ora 20.00, pe stadionul „Progresul, vor concerta: 7 Pași, Reea Cover Band, Lidia Buble și Compact, finalul fiind asigurat de un foc de artificii.

2 COMENTARII

  1. Ce interesant domnule ! Si estia s-au inaltat ! PE BINA ! Traiasca RSR din UE !!!

Comments are closed.

Exit mobile version