Acasă Anchete DE CE A SCOS ANAF-ul la vânzare COMPLEXUL METROPOLIS? Care este legătura...

DE CE A SCOS ANAF-ul la vânzare COMPLEXUL METROPOLIS? Care este legătura între bingo și turism…

0

Grupul de firme Metropolis este încolţit din toate părţile, majoritatea firmelor componente ieşind în ultimii ani pe pierderi. Scandalul este acum uriaş, în condiţiile în care Monte Calm Play, firmă deţinută de Radu Chifa, dar şi de Plăian Cozma prin Monte Calm Group SRL ca şi asociat persoană juridică, nu a onorat premiile în bani câştigate de participanţii la jocul Uniplay Bingo, difuzat până în urmă cu câteva luni de postul de televiziune Antena 1.Totodată, nici angajaţilor nu le-au fost plătite salariile. Astfel, pe rolul instanţelor de judecată, atât din Bistriţa, cât şi din ţară, au început să curgă dosarele. Recent Chifa şi Plăian, dar şi Ciprian Smărăndoiu, administratorul Monte Calm Play,s-au ales şi cu plângeri penale, atât la DNA, cât şi la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud, scrie GAZETA DE BISTRIȚA.


Primele semne care arătau că noul joc de bingo televizat Uniplay Show are probleme au fost undeva pe la finele lunii ianuarie anul acesta, după doar patru ediţii.Pe 21 ianuarie,Antena 1 a suspendat din grilă jocul de bingo, organizatorii emisiunii anunţând că vor reveni „cu un comunicat oficial în legătură cu partida”, fără a da alte detalii. Nu s-a precizat o altă oră sau dată a emisiunii şi nici ce se va întâmpla cu cei care au cumpărat deja cartoane de joc. A doua zi, în locul showului de bingo a fost difuzat un film artistic.

Decizia postului de televiziune a venit ca urmare a nivelului foarte scăzut de audienţă al Uniplay Show, în săptămâna de dinaintea intenţiei de suspendare, audienţa emisiunii a ajuns pe locul şase, în oraşe şi în toată ţara. Pe fondul audienţelor scăzute, după doar patru ediţii de difuzare, prezentatorul Horia Brenciu a fost înlocuit cu Ţociu şi Palade, iar mai apoi CNA a blocat spoturile publicitare ale emisiunii.

Ulterior, Oficiul Naţional pentru Jocuri de Noroc a revocat licenţa firmei Monte Calm Play SRL, care organiza emisiunea de tip bingoUniplay, difuzată de Antena 1.

„Ca urmare a verificărilor de specialitate efectuate de Direcţia Generală de Supraveghere şi Control a ONJN, precum şi a faptului că societatea Monte Calm Play SRL a fost sancţionată în mod repetat pentru nerespectarea reglementărilor în vigoare privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc, din data de 26 aprilie 2017, Comitetul de Supraveghere a ONJN a decis revocarea licenţelor de organizare pentru activităţile de bingo televizat şi slotmachines deţinute de societatea în cauză”, se arată în comunicatul de presă remis presei de ONJN.

Ce i-a determinat pe cei de la Oficiul Naţional pentru Jocuri de Noroc să retragă licenţa celor de la Metropolis? Se pare că i-au ajuns tocmai datoriile pe care le-au avut faţă de cei care au câştigat, însă nu şi-au văzut banii.

Înainte ca ONJN să revoce licenţa, societatea comercială ar fi fost amendată de trei ori, din cauza faptului că nu a plătit premiile câştigate de participanţii la acest joc TV. ONJN a înregistrat 6 plângeri în acest sens.

 

Un prahovean a fost primul care a făcut publică ţeapa Uniplay Bingo

În primăvara acestui an, mai mulţi câştigători Uniplay anunţaţi în cadrul unor ediţii de la începutul anului, au reclamat că nu au primit premiile, în pofida promisiunilor organizatorilor. Ei susţin că au fost puşi pe drumuri degeaba, că li s-au invocat tot felul de motive pentru a amâna plata, că li s-a propus o eşalonare cu plata începând „de a doua zi”, doar ca a doua zi să nu mai dea de niciun reprezentant Monte Calm. Unii dintre ei susţin că au apelat sau intenţionează să apeleze la avocaţi pentru a lămuri situaţia, arată sursa citată.

Printre primii care a făcutpublic faptul că nu îşi poate recupera banii câştigaţi la jocul de bingoUniplay Show organizat de MONTE CALM PLAY SRL, a fost un prahovean: Alexandru Pop. Acesta este câştigătorul celei de-a patra ediţii a jocului, cu o sumă netă de 89.812 lei. Parte din sumă i-a fost achitată, circa 50.000 lei, evident după multe insistenţe, însă cei de la Monte Calm Play mai aveau de-i plătit omului încă circa 38.000 de lei. Pentru această sumă, lui Pop i s-a eliberat un bilet la ordin, care însă a fost refuzat la plată de bancă.

După alte serii de negocieri cu firma bistriţeană, Alexandru Pop a obţinut în instanţă executarea silită a acesteia, astfel că, pe 6 iulie, a demarat procedura prin intermediul executorului năsăudean Viorel Sîrbu.Drept urmare, au fost scoase la vânzare trei standuri din carcasă de fibră de sticlă (chioşcurile în care se vindeau biletele pentru jocul de bingo) la suma de 13.500 lei/bucata, pentru datoria pe care cei de la Monte Calm Play o aveau faţă de Alexandru Pop, în valoare de 37.812 lei. Prima licitaţie a fost organizată pe data de 27 iulie, însă nu a fost nici un amator care să dorească să cumpere standurile Monte Calm Play. De altfel nici până în ziua de astăzi nimeni nu s-a arătat interesat de achiziţionarea standurilor. Potrivit surselor Gazeta de Bistriţa, la acelaşi executor au mai apelat persoane şi din judeţele Galaţi şi Timişoara.

CITEȘTE MAI MULTE PE:

Vin vremuri grele pentru grupul de firme Metropolis! Ţepele BINGO s-au lăsat cu plângeri penale pe numele lui Chifa şi Plăian

Exit mobile version