Pro Politica

Dăruind vei dobândi: 7.600 de cadouri a adus în Bistriţa-Năsăud „Camionul de Crăciun”. Două camioane vor lua drumul Basarabiei


Numai puţin de 9 camioane din cele 17 plecate din Germania în ultimii 16 ani au făcut fericiţi zeci de mii de copii, care, crescând au învăţat lecţia omeniei, faptei cât mai ales a dăruirii unui cadou, unul cât de mic, aproapelui tău. De 16 ani Tăşuleasa Social împreună cu organizația Johanniter-Unfall-Hilfe e.V învaţă România să îşi dezvolte bucuria de-a dărui.

 

Potrivit Instituţiei Prefectului, acţiunea din acest an a vizat următoarele localităţi: Tiha Bârgăului, Prundu Bârgăului, Bistrița Bârgăului, Josenii Bârgăului, Livezile, Dumitrița, Cetate, Mărișelu, Monor, Șieu, Șieuț, Rodna, Lunca Ilvei, Sânmihaiu de Câmpie, Budești, Silivașu de Câmpie, Urmeniș, Teaca, adică peste 7600 de pachete, acţiunea adunând laoalaltă voluntari, instituții, asociații non-guvernamentale, autorități, școli, biserici şi agenți economici.

Voluntar în cadrul Tăşuleasa Social, prefectul Ovidiu Frenţ a participat direct la împărţirea cadourilor: “Ca de fiecare dată le-am fost alături oamenilor puși pe fapte de la #Tășu și doresc să le mulțumesc colegilor noștri de la Inspectoratul Județean de Poliție, ISU Bistrița – Năsăud și Jandarmeria Bistrița pentru sprijinul oferit și pentru o excelentă colaborare! „Camionul de Crăciun” înseamnă bucurie pentru cei mici și dovada că împreună realizăm lucruri minunate”, a spus prefectul județului, Ovidiu Victor Fenț

 

Alin Uşeriu Uhlmann, preşedinte şi fondatorul Tăşuleasa Social: „ Anul acesta au ajuns la noi 17 camioane. Gândiți-vă câtă mobilizare există pentru ca ele să ajungă la peste 20.000 de copii. Achiziționare de produse, împachetare, adunare, încărcare, drumul până la destinație, autorități implicate etc.

Este o acțiune care mie mi s-a părut foarte importantă. Întâi trebuie să îi învățăm pe copiii noștri să primească și pe urmă să le cerem ceva și tocmai aceasta este misiunea principală a “Camionului de Crăciun”. Încă nu m-am săturat să fac această acțiune și, dacă va trebui la un moment dat să o oprim, din cauză că nu ne mai trebuie daruri, atunci va trebui să ne gândim neapărat la o altă acțiune cu care să o înlocuim și asta va fi foarte greu.Anul acesta încercăm după 16 ani de activitate să vedem dacă nu cumva putem merge și în Basarabia să ducem două camioane. Două camioane știu sigur că ne vor rămâne din acestea pe care le-am adunat din Germania, dar încercăm să mai strângem două camioane din România, deja am pornit această acțiune de ieri, pe acele canale de comunicare pe care le avem noi.
Este totdeauna o mare bucurie să fac această acțiune, este o acțiune foarte grea care presupune minim 200 de voluntari, pe care îi avem.
Mergem acum în câteva județe: Cluj, Sălaj, Sibiu, Mureș, Maramureș, Suceava, Bistrița-Năsăud”.

Exit mobile version