Acasă Politica Daniel Suciu: Senatul a anulat dublarea alocației pentru copii. Cum era, “...

Daniel Suciu: Senatul a anulat dublarea alocației pentru copii. Cum era, “ vă e teamă de o guvernare Cîțu?”. Da, aveți toate motivele să vă temeți de hrăpăreții care ne conduc!

0

Deputatul Daniel Suciu reacționează foarte repede, asta, după ce astăzi majoritatea PNL, USR și UDMR a anulat dublarea alocațiilor pentru copii.

DANIEL SUCIU: Noi v-am spus că urmează austeritate, tăieri și că vorbele liberalilor si pluseriștilor din campanie au fost doar minciuni. Așadar, începe! Fără alocații dublate, după ce ați mințit milioane de copii și părinți fără să clipiți că o să respectați legea, pensionarii nu știu ce va fi cu venitul lor, salariile sunt înghețate și pregătiți-vă pentru scumpiri la gaze și energie electrică. Cum era, “ vă e teamă de o guvernare Cîțu?”. Da, aveți toate motivele să vă temeți de hrăpăreții care ne conduc!

REAMINTIM CĂ: Plenul Senatului a votat, miercuri, cu 75 de voturi ‘pentru’ și 56 de voturi ‘contra’ un proiect de lege care prevede că alocația de stat pentru copii va crește cu 20% de la 1 ianuarie 2021, iar din 2022 alocația de stat pentru copii se va indexa anual cu rata medie anuală a inflației. Senatorii PNL, USR PLUS și UDMR au votat ‘pentru’, în timp ce senatorii PSD și AUR au votat ‘contra’.

Decizia Senatului reprezintă o anulare a dublării alocațiilor. Practic, după votul din Senat, copiii rămân cu mărirea de 20% care a avut loc în septembrie și cu majorarea de încă 20% care va avea loc de la 1 ianuarie 2021. Astfel, 60% din majorarea votată de fostul Parlament nu se va mai acorda.

 

Fostul Parlament (majoritate în jurul PSD) a votat pentru dublarea alocației de stat pentru copii. Invocând situația economică precară, Guvernul anterior condus de Ludovic Orban a decis prin Ordonanță de Urgență că alocațiile nu se vor dubla pe loc, ci vor crește etapizat, cu câte 20%, până în 2022, pentru a nu destabiliza bugetul de stat. Noua coaliție de guvernare (PNL, USR PLUS, UDMR) a decis acum să schimbe macazul și să nu mai dubleze deloc alocațiile.

 

Astfel, coaliția de guvernare a decis că alocația de stat pentru copii va mai crește doar cu 20% de la 1 ianuarie 2021 și atât. Celelalte creșteri de câte 20%, care ar fi trebuit să aibă loc în iulie 2021, ianuarie 2022 și iulie 2022, NU VOR MAI AVEA LOC.

 

Din 2022, alocația se va indexa anual cu rata medie anuală a inflației.

 

Senatul este prima cameră sesizată în acest caz. Cameră decizională este Camera Deputaților.

 

 

 

 

Exit mobile version