Acasă Politica DANIEL SUCIU (psd bn): Am depus plângere la poliţie pentru că injuriile...

DANIEL SUCIU (psd bn): Am depus plângere la poliţie pentru că injuriile sunt de neacceptat

0

Purtătorul de cuvânt al PSD BN, deputatul Daniel Suciu a explicat astăzi care au fost motivele care au stat la baza deciziei PSD de-a face o plângere la poliţie în cazul Călin Farcaş, un bistriţean care llocuieşte în Marea Britanie şi, care a postat pe pagina sa de facebook o serie de injurii şi jigniri la adresa unor lideri ai PSD BN.

DANIEL SUCIU: „În calitate de purtător de cuvânt al PSD BN, cred că se impun niște clarificări referitoare la subiectul amenzii pe care domnul Farcaș a primit-o de la o instituție a statului. În primul rând nu este vorba despre critică și îngrădirea dreptului la exprimare. Am depus plângere la poliție în baza legislației în vigoare pentru că nivelul injuriilor adresate colegilor și participanților la o acțiune a partidului, și a PSD în general, a ajuns la un nivel mult prea jos pentru a fi trecut cu vederea. Nu ne-a deranjat niciodată critica, face parte din activitatea noastră, dar injuriile asemeni celor expuse de domnul Farcaș am considerat că trebuie semnalate. Aceasta nu are nimic de-a face cu critica. Libertatea de exprimare este un drept fundamental, la fel ca dreptul la demnitate și acela de ați apăra onoarea și imaginea în fața unor injurii incalificabile. Am consultat un avocat și încă din luna martie am solicitat autorităților să se pronunțe dacă este de competența lor sancționarea sau nu a acestui tip de mesaj la adresa unei organizații și a membrilor săi. Încurajăm libera exprimare, dar totuși considerăm că există o limită peste care nu se poate trece”.

Reamintim că Farcaş a fost amendat cu suma de 200 de lei de către Poliţia municipiului Bistriţa pentru injuriile scrise pe facebook, ceea ce a avut drept rezultat un val de susţinere din partea a foarte multe persoane care activează pe Facebook.

Exit mobile version