Acasă Politica Daniel Suciu: Măsură legislativă IMPORTANTĂ pentru polițiști și cadre militare: pot folosi...

Daniel Suciu: Măsură legislativă IMPORTANTĂ pentru polițiști și cadre militare: pot folosi suma de bani compensatorie pentru plata RATEI unui ÎMPRUMUT

1


Camera Deputaţilor a adoptat în şedinţa de marți, 20 martie – cu 174 voturi “pentru”, 57 “contra” şi 63 de abţineri – proiectul de lege care prevede ca suma compensatorie acordată pentru chirie în cazul poliţiştilor şi militarilor să poată fi utilizată fie în vederea achitării chiriei, fie în vederea achitării ratei/fracţiunii din rată pentru achiziţia unei locuinţe. Informația a fost confirmată de liderul grupului PSD din Camera Deputaților, bistrițeanul Daniel Suciu.

”Această  categorie profesională  merită  și trebuie tratată  cu respect. Într-un judet cu unități militare, cu mulți polițiști tineri cred că efectele concrete ale acestei ințiative legislative sunt eminamente pozitive iar modalitățile de recompensare a polițiștilor și militarilor denota sprijinul pe care îl acordăm constant acestor categorii sociale. Nu trebuie uitat faptul că polițiștii și militarii care își desfășoară activitatea în cadrul acestor instituții, fie că este vorba despre polițiștii și militarii din cadrul Ministerului Afacerilor Interne sau militarii din cadrul Ministerului Apărării Naționale, Serviciului Român de Informații, Serviciului de Informații Externe, Serviciului de Telecomunicații Speciale și ai Serviciului de Pază și Protecție sunt cadre cu o pregătire profesională specifică și acceptă desfășurarea activității lor în condiții speciale, atât sub aspectul riscurilor implicate, programului individualizat, confidențialității, respectării mai multor obligații și incompatibilități”, a explicat deputatul Daniel Suciu.

Potrivit lui Daniel Suciu, tot săptămana aceasta, a trecut de votul Camerei Deputaților și un proiect de lege care prevede  înființarea  Editurii Didactice și Pedagogice: ” Noua editură va avea misiunea de a gestiona haosul și problema manualelor scolare. Prin această decizie, statul își asumă să rezolve un neajuns constatat la fiecare început de an școlar –  întârzierea livrării manualelor, fapt  reclamat atât de elevi, părinți cât și cadre didactice”, a conchis parlamentarul bistrițean.

 

1 COMENTARIU

  1. Hai mai ! Sunteti buni ! Ati mai rezolvat cateva zeci de mii de voturi. Le aveti , ce naiba.Le aveti pt. ca puteti.

Comments are closed.

Exit mobile version