miercuri, septembrie 23, 2020
2.8 C
Bistrița
More

  DANIEL SUCIU: ”În sfârșit, cineva a văzut ca Ioan Oltean și protejata Crinuta aveau terenuri în aceleași locații!”

  Must Read

  VIDEO- STELIAN DOLHA: Gaz românesc în județul Bistrița-Năsăud!

      https://www.facebook.com/100014707323420/videos/936582186842017/?extid=mhIHA1U2iCJv4sG6

  A fost turnat primul strat de asfalt pe tronsonul Budacu de Sus-Șoimuș-Șieu [DJ 173].

  Radu Moldovan: Continuăm munca, turnând primul strat de asfalt pe tronsonul Budacu de Sus-Șoimuș-Șieu .O lucrare realizată prin fonduri...

  Un număr de 262.862 de alegători sunt așteptați duminică în cele 313 secții de votare care vor fi deschise în județul Bistrița-Năsăud

  Membrii Comisiei Tehnice Județene Bistrița-Năsăud, cu atribuții în coordonarea activităților de organizare a alegerilor locale, s-au reunit într-o ședință...

  Oana Stancu a arătat, în ediţia de vineri a emisiunii „Exces de putere”, documente care dezvăluie adevărata legătură existentă între PDL-istul Ioan Oltean şi fosta şefă a ANRP, Crinuţa Dumitrean.

  ”Evident, totul este o coincidenta, ca sa-l citez excact. Evident ca nu s-au consultat, evident ca nu erau atât de apropiați încât sa discute afaceri. Ca doar spunea Oltean ca în afara de a o propune pe funcții înalte nu a avut tangenta prea mare. Mai mult, vizitele dese la sediul ANRP aveau ca scop nobil transportarea pachetelor de acasă, un reminder al îndepărtate studenții, când reziști departe de casa cu ajutorul pachetului de la mama. Nu-mi vine sa cred cât de inocent este Ioan Oltean și cât de prosti ii crede pe cei care ii citesc declaratiile”, scrie deputatul PSD Daniel Suciu pe pagina sa de facebook.

   

  Oana Stancu a arătat, în ediţia de vineri a emisiunii „Exces de putere”, documente care dezvăluie adevărata legătură existentă între PDL-istul Ioan Oltean şi fosta şefă a ANRP, Crinuţa Dumitrean.

  Un astfel de document este cel referitor la averile celor doi, averi pe care Oana Stancu le-a descris ca fiind „în oglindă”.
    Ioan Oltean- 2.000 mp în Voluntari/  Crinuţa Dumitrean- 1000 mp în Voluntari

    Ioan Oltean-  1000 mp în Afumaţi (obţinut în 2006)/ Crinuţa Dumitrean- 25.000 mp în Afumaţi ( tot în 2006)

    Ioan Oltean- 3.000 de mp în Tunari/ Crinuţa Dumitrean- 5.000 mp în Tunari
  Mai mult, Oana Stancu a dezvăluit, la Antena 3, că Ioan Oltean a cumpărat mai multe proprietăţi pe numele Crinuţei Dumitrean, el având calitatea de mandatar al fostei şefe ANRP, aşa cum arată documentele de vânzare-cumpărare prezentate în emisiune.
  Deputatul PDL Ioan Oltean a declarat în repetate rânduri că „în afară de faptul că a recomandat-o” pe Nicoleta Crinuţa Dumitrean premierului Emil Boc, pentru a fi preşedinta ANRP, „nu a avut niciun fel de alta interferenta cu activitatea acesteia”, şi că propunerea sa „a fost făcuta cu buna credinţă”.

  Fostul preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), Crinuţa Dumitrean, inculpată în dosarul Alinei Bica, este cercetată în arest la domiciliu. Ea este acuzată de abuz în serviciu, după ce a făcut parte din Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor din ANRP, care, în 2011, a acordat o despăgubire de 377.282.300 de lei pentru un teren din Capitală supraevaluat cu 263.327.559 lei (echivalentul a 62.548.113 euro).

  Într-o declaraţie dată DNA, Dorin Cocoş explică cum funcţiona reţeaua prin care afacerişti renumiţi au prejudiciat statul, cu ajutorul unor persoane din sistem.

  „Domnul Gheorghe Stelian mi-a adus în tranşe suma de 4,8 milioane de euro pentru a-i facilita obţinerea despăgubirilor în dosarul numiţilor Ion Anton şi Nae Nicolae. Vorbisem anterior cu Diacomatu Sergiu Ionuţ pentru rezolvarea favorabilă a cererii de despăgubire şi el mi-a confirmat că se poate revolva contra sumei de 2,5 milioane de euro. După rezolvarea favorabilă a cererii de despăgubire, domnul Diacomatu Sergiu a venit la mine, la Euro Hotels şi i-am remis suma de 2,5 milioane de euro, sumă primită de la Gheorghe Stelian pentru acest scop. Suma de 800 000 de euro i-am dat-o doamnei Crinuţa Dumitrean, printr-un şofer, într-o mapă albastră. A treia de 1,5 milioane de euro am păstrat-o pentru mine. Pentru cea de-a doua intervenţie, am primit de la Gheorghe Stelian opt milioane de euro. Banii au fost aduşi după ce dosarul a fost rezolvat integral. Un milion i-am dat doamnei Crinuţa Dumitrean în aceleaşi condiţii ca la prima descriere. Cinci milioane i-am dat lui Diacomatu Sergiu, în mai multe tranşe, funcţie de cum le primeam. De la Gheorghe Stelian, 1,2 milioane de euro i-am oprit eu”, a spus Dorin Cocoş, într-o declaraţie dată DNA, în 19 februarie.

  Un alt suspect în dosar, deputatul Cătălin Teodorescu, descrie şi el, în faţa DNA, relaţia dintre Ioan Oltean şi Crinuţa Dumitrean.

  „Este ştiut faptul că Crinuţa Dumitrean era susţinută în poziţie de Ioan Oltean , acesta venind periodic la sediul Autorităţii, ocazii cu care purta discuţii uneori îndelungate , în biroul doamnei Dumitrean, cu aceasta. Pe parcursul discuţiilor, doamna preşedinte nu putea fi deranjată , nici măcar la telefon, nici dacă era o urgenţă în cadrul instituţiei. (..)I-am cerut doamnei Dumitrean o discuţie , spunându-i că eu şi ea suntem răspunzători şi atunci mi-a replicat că nu suntem acolo de capul nostru , că am fost numiţi şi susţinuţi politic şi mi-a sugerat , pentru a fi bine, să avem o poziţie unitară , ceea ce sigur nu avea cum să facă să nu te gândeşti la un vot unitar. Am considerat că este o modalitate de presiune, ea prevalându-se de relaţia strânsă pe care o avea cu Ioan Oltean. Era clar pentru mine că, dacă voi mai avea atitudini contrare, va apela la Ioan Oltean pentru a mă schimba din funcţia de vicepreşedinte ANRP şi pentru a-mi periclita situaţia politică”

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Latest News

  VIDEO- STELIAN DOLHA: Gaz românesc în județul Bistrița-Năsăud!

      https://www.facebook.com/100014707323420/videos/936582186842017/?extid=mhIHA1U2iCJv4sG6

  A fost turnat primul strat de asfalt pe tronsonul Budacu de Sus-Șoimuș-Șieu [DJ 173].

  Radu Moldovan: Continuăm munca, turnând primul strat de asfalt pe tronsonul Budacu de Sus-Șoimuș-Șieu .O lucrare realizată prin fonduri europene, cu o garanție de...

  Un număr de 262.862 de alegători sunt așteptați duminică în cele 313 secții de votare care vor fi deschise în județul Bistrița-Năsăud

  Membrii Comisiei Tehnice Județene Bistrița-Năsăud, cu atribuții în coordonarea activităților de organizare a alegerilor locale, s-au reunit într-o ședință de lucru desfășurată la Instituția...

  Dep. Cristina Iurișniți: Doar opt dintre consilierii județeni au rapoarte de activitate anuală depuse

  La finalul celor patru ani de mandat, 36 de nume se regăsesc pe lista de reprezentanți ai locuitorilor în forul deliberativ al județului, Consiliul...

  14 cazuri de infecție în Bistrița-Năsăud. Au apărut încă doi elevi pozitivi. Am ajuns la decesul cu numărul 100.

  Situația epidemiologică în Bistrița-Năsăud s-a schimbat din nou, astăzi fiind raportate 14 cazuri de  infectare  în...
  - Advertisement -

  More Articles Like This

  - Advertisement -