Acasă Politica Daniel Suciu, Bogdan Ivan și Ioan Deneș intervin în scandalul din jurul...

Daniel Suciu, Bogdan Ivan și Ioan Deneș intervin în scandalul din jurul numirilor politice din școlile din Bistrița-Năsăud. Parlamentarii PSD cer stoparea campaniei de politizare a învățământului bistrițean

0

Schimbările a zeci de directori de școli din județul Bistrița-Năsăud nu a putut trece neobservate, primii care au reacționat au fost primarii unor comune, Doru Crișan de la Prundu Bârgăului,  dar și edilul orașului Beclean, Nicolae Moldovan, dar și cei trei parlamentari din PSD.

Contextual, astăzi, deputații Daniel Suciu și Bogdan Ivan au depus o petiție semnată și de senatorul Ioan Deneș, petiție care a ajuns atât la prefectul Stelian Dolha dar și la inspectorul general al ISJ, prof. Mihai Mureșan.

Daniel Suciu: ”Am depus azi un memoriu la Instituția Prefectului și Inspectoratul Școlar prin care solicităm oprirea politizării școlilor din acest județ. În timp ce sute de elevi din județ nu au tablete sau conexiune la internet, preocuparea inspectorului Mihai Mureșan a fost schimbarea directorilor strict pe criterii politice, punând elevi și profesori în fața unor situații de-a dreptul complicate. Au fost numite persoane care nu au acceptat și v-ați trezit după, că vin alții fără să îndeplinească minime criterii legale, totul pentru răsplata susținătorilor PNL și USR. Nu puteați stabili data concursurilor fără să bulversați procesul educativ cu 2 zile înainte de începerea cursurilor? A fost chiar nevoie de această secretomanie, nu ați avut nici măcar bunul simț să anunțați primarii și directorii de modificări?”

Bogdan Ivan: ”Nu accept să stau cu mâinile în sân la asemenea nedreptăți și astăzi am depus alături de colegii mei parlamentari PSD, Daniel Suciu și Ioan Deneș, o #Petiție prin care solicităm Șefului ISJ, Consiliului de Administrație al ISJ și Prefectului Județului, revocarea deciziilor de numire abuzivă a noilor directori!”

Ce au scris cei 3 în petiție? (vezi facsimil)

Toți directorii schimbați au calificativul FB în cei 4 ani de mandat!

De ce nu s-a pus problema prelungirii până la finalul anului școlar, cel puțin?

Directorii au și contract de management administrativ cu Primarul. Cum vor fi delegate atribuțiile administrative ale acestuia în condițiile în care primarii și Consiliile Locale nici măcar nu au fost consultate?

 

Cei trei parlamentari atrag atenția că, în cazul în care, petiția lor și vocea  comunităților locale nu vor fi ascultate este luată  în calcul sesizarea Avocatului Poporului!

Exit mobile version