DANIEL MOLDOVAN: Nu mă consider vinovat ! Sunt mândru că am fost printre primii tineri din județ și din țară care a implementat un proiect european

Must Read

Fără Adrian Chivu, povestea Monicăi Csenger și ale medaliilor  ei de aur nu putea fi spusă acum…

Monica Csengeri (25 de ani),  din România, un fost om al străzii din Bistrița  a reușit o super performanță...

Tenis de masă: 5 medalii la Campionatul Național Individual de Juniori pentru sportivii bistrițeni

La acest final de săptămână,  Bistrița a găzduit  Campionatul Național Individual juniori  I la tenis de masă. Sportivii CSM...

49 de cazuri noi la 162 de teste. Incidența e puțin peste 4 la Bistrița și de 2,46 la nivel județean

Doar 49 de cazuri noi au fost raportate astăzi, din 17 martie și până acum fiind înregistrate 10.893 de...

Cel mai performant primar al comunei Cetate, Daniel Moldovan se vede obligat să renunţe la un al doilea mandat de primar, ANI găsindu-l incompatibil cu funcţia deţinută la această oră.Decizia ANI, una cel puţin abuzivă, dacă nu luată cumva la ordin politic, a fost luată în virtutea faptului că în 2007, Daniel Moldovan, tânăr fermier, a câştigat un proiect european, fără nicio legătură cu funcţia de primar.

Iată ce spune Daniel Moldovan:

 

Dintotdeauna am știut că atunci când faci o greșeală sau un lucru rău ți se cuvine o pedeapsă mai mică sau mai mare. Din păcate, în urmă cu puțin timp am înțeles că în ,,România lucrului bine făcut” ești pedepsit și atunci când faci lucruri bune și utile ție și celor din jur.

În anul 2012, la doar 34 de ani, am fost ales primar al Comunei Cetate. Veneam din mediul privat cu un suflu tânăr, cu dorința de a realiza cât mai multe, cu speranța că voi aduce locul în care am ales să trăiesc și să-mi cresc copilul la nivelul unei localități rurale europene. Veneam, înșă, și cu un P.F.A pe care l-am înființat în anul 2010 în vederea implementării unui proiect european pe Măsura 1.1.2- Instalarea tinerilor fermieri- prin intermediul căruia am achiziționat utilaje agricole. Conform angajamentelor mele și a regimului P.F.A-urilor, acesta trebuia să rămână funcțional trei ani de la data celei de-a doua tranșe de plată, respectiv până în anul 2015, și nu putea fi preluat de nici o altă persoană. Acest fapt s-a și întâmplat deoarece consider că atunci când îți iei un angajament trebuie să-l duci până la capăt!
Din acest motiv, conform art. 87, alin. (1), lit. g) din Legea nr. 161/2003, s-a declarat de către A.N.I starea de incompatibilitate începând cu data de 20 iunie 2012, întrucât deţineam, simultan, funcţia de primar al comunei Cetate şi calitatea de comerciant persoană fizică . Am dat în judecată hotărârea A.N.I. și după aproximativ trei ani de motivări și probe depuse la dosar am fost declarat incompatibil .

Conform Dexonline.ro ,,incompatibilitatea” este definită ca ,,faptul de a fi incompatibil, nepotrivire, necompatibilitate. (jud.) Stare de nepotrivire între două funcții, profesii sau servicii care fac ca o persoană să nu le poată exercita sau ocupa în același timp.(…)”.
Și, de aici, începe o serie de întrebări la care nu găsesc un răspuns logic și obiectiv! Cu ce încurcă deținerea unui P.F.A exercitarea mandatului de primar? Mai mult, P.F.A (,,persoană fizică autorizată”) este același lucru cu denumirea de ,,comerciant persoană fizică”? Atunci trebuia să se numească C.P.F !!! Și de ce nu este ,,potrivit” a ocupa funcția de primar dacă ai un P.F.A? De ce nu poți fi, în același timp, primar și cetățean care își respectă angajamentele luate? De ce am fost pus în situația de a încălca o lege a Uniunii Europene la care am aderat în 2007, pentru a respecta o lege aberantă și neconstituțională a României dată în 2003? Oare nu trebuiau adaptate și legile țării noastre la cele din U.E dacă tot ne-am integrat? În plus, mă întreb de ce o lege dată în 2003 funcționează și se aplică doar din 2012??? De ce….? De ce….?
Multe întrebări la care am căutat să obțin un răspuns, drept pentru care am făcut recurs la Î.C.C.J., sperând că cineva va sesiza incompatibilitatea celor două legi nu a mea ca cetățean. Dar, nu a fost așa! Poate dacă eram și eu președintele țării…. . În cazul domnului Iohannis nu s-a constatat incompatibilitatea chiar dacă și domnul președinte deținea simultan două funcții considerate de către A.N.I, la acea vreme, a fi incompatibile. Sau, poate, dacă eram declarat incompatibil pe un alt articol al Legii 161/2003, care prin bunăvoința domnilor parlamentari a fost abrogat. Și, iarăși mă întreb: pe ce criterii au fost abrogate doar anumite articole, domnilor parlamentari?

Între toate aceste neclarități am o singură certitudine: nu mă consider vinovat ! Sunt mândru că am fost printre primii tineri din județ și din țară care a implementat un proiect european, că mediul privat mi-a oferit această șansă și acest lucru m-a ajutat foarte mult în mandatul de primar deoarece prin realizarea și implementarea de proiecte comuna pe care am cârmuit-o și-a schimbat în mod pozitiv aspectul. Nu consider firesc să fi închis P.F.A -ul pe care l-am înregistrat la Oficiul registrului comerțului în scopul îndeplinirii condițiilor de conformitate și eligibilitate pentru un proiect FEADR înainte de termenul final și să restitui banii accesați! Mi-am asumat un angajament înainte de a fi ales primar și trebuia să îl duc la îndeplinire!
În continuare, voi susține și sprijini îndeaproape, cu toată priceperea mea, candidatul propus de către organizația PSD Cetate, pentru a continua realizarea obiectivelor pe care mi le-am propus spre binele locuitorilor comunei.
Mulțumesc tuturor celor care m-ați ajutat, m-ați sprijinit și ați crezut în mine. Sper că nu v-am dezamăgit și vreau să rămâneți, în ceea ce mă privește, cu imaginea unui om care a demonstrat că realizările vin din competență, fie ea și incompatibilă!
Primarul Comunei Cetate,
Daniel Moldovan

- Advertisement -
- Advertisement -

Latest News

Fără Adrian Chivu, povestea Monicăi Csenger și ale medaliilor  ei de aur nu putea fi spusă acum…

Monica Csengeri (25 de ani),  din România, un fost om al străzii din Bistrița  a reușit o super performanță...

Tenis de masă: 5 medalii la Campionatul Național Individual de Juniori pentru sportivii bistrițeni

La acest final de săptămână,  Bistrița a găzduit  Campionatul Național Individual juniori  I la tenis de masă. Sportivii CSM Bistrița au câștigat 5 medalii...

49 de cazuri noi la 162 de teste. Incidența e puțin peste 4 la Bistrița și de 2,46 la nivel județean

Doar 49 de cazuri noi au fost raportate astăzi, din 17 martie și până acum fiind înregistrate 10.893 de îmbolnăviri cu Sars-Cov 2. Încă...

VIDEO- EPISODUL 1: Pădurea Codrișor plină de gunoaie și tratată cu spatele de bistrițeni

”Pădurea” Codrișor a ajuns un fel fe hazna a unora și esta tratatp cu spatele de foarte mulți dintre noi. Nu este prima dată...

Pr. Ioan Aurel Rus- Cospect duminical: Duminica a 4-a din Postul Mare, a Sfântului Ioan Scărarul

  „În vremea aceea a venit un om la Iisus, zicându-I: Învăţătorule, am adus la Tine pe fiul meu, care are duh mut. Şi, oriunde-l...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -