sâmbătă, mai 30, 2020
2.8 C
Bistrița
More

  Daniel Marcu, manager Spitalul Orășenesc Năsăud: ” Suntem pregătiți pentru a primi asimptomaticii dar și cazurile ușoare. Am izolat deja un etaj întreg cu 14 saloane, fiind vorba de 28 de paturi ”

  Must Read

  Garda de Mediu a închis stația de mixturi asfaltice de la Beclean. Amenda primită de firmă se ridică la 30.000 de lei

  Consecință a unei sesizări apărută pe pagina de socializare a consilierului local al PMP Beclean, Caius Cârcu...

  Mihai Sărmășan: Poliția Locală mai există la Bistrița ?

  Deciziile Comitetului Național pentru Situații de Urgență prevăd că locurile de joacă din parcurile din țară rămân...

  Managerul Spitalului Orășenesc ”George Trifon”  din Năsăud, Daniel Marcu a confirmat astăzi faptul că instituția medicală pe care o conduce va fi unitate –suport în lupta contra Covid 19 pentru cazurile asimptomatice și mai ușoare:

   ” Deja am avut discuții cu cei de la Direcția de Sănătate Publică, cu doamna Andrițoiu, doar că, noi naici am stabilit deja linii separate pentru aducerea și transportul viitorilor bolnavi dar și modul cum va lucra personalul în saloanele care vor găzdui respectivele cazuri. Practic, noi am trimis deja un plan special pentru a face față la ceea ce urmează, vom vedea dacă planul nostru va fi aprobat, dar, repet, suntem gata să primim persoanele respective”, a explicat Daniel Marcu.

  Întrebat de câte paturi este vorba, managerul Spitalului Orășenesc din Năsăud a spus următoarele: ” Vă pot spune că e vorba de un etaj întreg, 14 saloane, adică 28 de paturi, 2 paturi într-un salon, pentru a nu avea aglomerări. Mai trebuie să precizez că, tot personalul care va lucra cu cei virusați vor intra în spital pe o altă parte, nu vor avea contact cu restul angajaților și ceilalți bolnavi, urmând să fie protejați din toate punctele de vedere, în acest moment având și materialele de protecție necesare pentru tot ceea ce urmează”, a punctat Marcu.

  Precizăm că: În spitale de suport sunt tratate cazuri pozitive la coronavirus care necesită îngrijiri medicale și pentru alte patologii. Ministerul prezenta în 4 aprilie lista spitalelor suport, aprobată de ministrul Sănătății Nelu Tătaru. Marți, 7 aprilie,  a fost publicată în Monitorul Oficial, însă cu unele modificări față de forma anunțată inițial.

  Astfel, în unele județe au fost adăugate spitale de suport față de lista inițială, cum este cazul la Bistrița-Năsăud, unde pe lângă Spitalul Județean de Urgență Bistrița a fost adăugat și spitalul orășenesc Năsăud sau în județul Arad, unde va fi amplasat un spital de campanie în centrul expozițional, inițiat de autoritățile locale și care este în curs de amenajare.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Latest News

  Garda de Mediu a închis stația de mixturi asfaltice de la Beclean. Amenda primită de firmă se ridică la 30.000 de lei

  Consecință a unei sesizări apărută pe pagina de socializare a consilierului local al PMP Beclean, Caius Cârcu și, care, anunța poluarea rezultată...

  Mihai Sărmășan: Poliția Locală mai există la Bistrița ?

  Deciziile Comitetului Național pentru Situații de Urgență prevăd că locurile de joacă din parcurile din țară rămân închise și după încheierea stării...

  PSD nu vrea la guvernare dacă va trece moțiunea de cenzură. Se dorește un guvern de uniune națională format din tehnocrați și care să...

  Informația a fost confirmată de deputatul bistrițean Doina Pană, în contextul în care, liderii...

  Bistrița-Năsăud rămâne pe „platou” în cazul epidemiei Covid-19: 79 de cazuri active!

  Situația epidemiologică la nivelul județului Bistrița-Năsăud, astăzi, 29.05.2020, este următoarea: • 18 persoane în carantină instituționalizată;• 2701 persoane în...
  - Advertisement -

  More Articles Like This

  - Advertisement -