Pro Politica

Dan Vasile a girat cu fabrica din Beclean două credite bancare

Năpasta financiară prin care trece de ceva vreme firma Dan Steel este accentuată de apariția a încă doi creditori pe lângă cei existenți deja.

OTP Bank și Unicredit Bank se alătură astfel celor de la ArcelorMitall Zenica, Unicredit Leasing și Belmet în încercarea de recuperare a datoriilor pe care Dan Vasile, sătmăreanul care deține Dan Steel Beclean și Dan Steel Negrești Oaș, le are deja, fiind vorba de sume între 1-2,5 mil. euro.

Conform bistritabusiness.ro, OTP Bank și Unicredit Bank au semnat contractele de credit pentru Dan STEEL în aceeași zi, respectiv 16 iulie 2018, foarte probabil neștiind una despre cealalaltă. OTP Bank a acordat 16,12 mil. euro, iar Unicredit Bank 10 mil. euro (prin 2 contracte de credit). Ambele instituții financiare au primit ca garanție imobiliară platforma industrială de la Beclean (imobile, terenuri, alte active).

Dan STEEL Beclean și Dan STEEL Negrești Oaș au conturile blocate de creditori, iar în data de 3 iunie Tribunalul Bistrița-Năsăud va decide dacă prima dintre ele intră în insolvență. În acest moment activitatea firmei din Beclean este întreruptă și nu se știe dacă aceasta va mai fi reluată.

Exit mobile version