Cutremur în presa din România

Must Read

Primarul TURC s-a decis : Luni la 12.00 deschide Pârtia Teleschi de pe dealul Cocoșului. Vezi care sunt tarifele

După ce în prima sa conferință de presă din 2021, primarul Bistriței Ioan Turc a punctat faptul că, pîrtia...

După ”atacul” la Corneliu Baba, vine rândul și lui Tudor Jarda care rămâne fără muzică

Liceele vocaționale din Bistrița par să aibă probleme serioase. După anunțul desființării clasei de arhitectură de la ”Cornelu Baba”,...

Bistrițenii semnează tot mai mulți pentru păstrarea profilului de Arhitectură și Arta ambientală în Liceul de Arte ”Corneliu Baba”

Peste 1800 de persoane au semnat până la această oră  petiția on line prin care este susținută păstrarea clasei...

Ion Cristoiu dezvăluie pe blogul personal o informație care, în cazul în care se va adeveri, va produce un adevărat cutremur în piața media din România. Potrivit ziaristului, la DNA ar exista un megadosar, de 1600 de pagini, în care ar fi consemnat fapte de corupție presus comise de instituții de media din România.

De exemplu, informațiile scurse în presă despre Realitatea TV și cum unul din administratorii acestui post de televiziune ar fi suspectat că ar fi oferit o presupusă mită unui judecător care a admins planul de reorganizare al acestei instituții media, ar fi un soi de semnal de alarmă dat de DNA, consideră ziaristul.

În presupusul dosar de la DNA, de care vorbește Ion Cristoiu, ar fi menționate ”nume de posturi tv, de directori de ziare, de lideri de opinie, de vedete.”, toate strânse în 30 de bibliorafturi și 1600 de pagini.

”La vîrsta mea și ca om care l-am văzut pe Ceaușescu ieșind din TAB, n-ar mai trebui să mă mire nimic.

Și, totuși, în aceste zile m-a mirat ceva.

După anunțul privind redeschiderea Dosarului Mineriadei, am discutat, la emisiunea lui Robert Turcescu de la Nașul Tv, luni seara, documentul descoperit de Nicoleta Savin, care dezvăluia că Ion Iliescu a fost scos de sub urmărire penală, prin Rezoluția semnată de Codruța Kovesi la 7 decembrie 2007 (pe vremea Guvernării PNL-PSD!), în Dosarul Mineriadei. Procuror general la vremea respectivă, Codruța Kovesi a dat curs unei plîngeri formulate de Ion Iliescu împotriva deciziei de începere a urmăriri penale formulate de procurorul de caz  Dan Voinea, infirmînd cu de la sine putere soluția de începere a urmării penale.

După emisiune, am postat pe cristoiublog.ro fragmente din document sub titlul Ion Iliescu a fost salvat de la urmărirea penală de chiar Codruța Kovesi!
Eram convins că documentul va face presa să explodeze:

  1. Toată ziua, televiziunile de știri, site-urile de știri și site-urile de ziare denunțaseră ceea ce ele au numit Tărăgănarea infinită a rezolvării Dosarului. Pentru că multe instituții de presă sunt anti-Iliescu, au fost scoase din arhivă fotografii și mărturii despre Mineriadă. Așadar, toată presa s-a preocupat de redeschiderea Dosarului ca de principala știre a momentului. Nu era normal ca presa să publice și să dezbată știrea despre Documentul care o implica pe Codruța Kovesi drept una dintre cele responsabile de salvarea lui Ion Iliescu de la o judecată necesară?
  2. Indiferent de preocupare, dezvăluirea cu documentul era o știre de senzație. Peste ea nu se putea trece decît dacă erai idiot sau interesat.

Cu toate acestea, practic presa, mai ales presa de Dreapta, deși anti-PSD și anti-Iliescu, nici măcar n-a consemnat știrea despre Document.
Cum mi-am exprimat mirarea și altora, cu care mă mai conversez, să nu vorbesc de unul singur, ca nebunii, cineva mi-a dat o informație:
Cică la DNA Dosarul Presa are deja 1600 de pagini strînse în 30 de bibliorafturi despre Corupția din presă.

Paginile s-au strîns de a lungul vremii din denunțurile celor care au fost convocați la DNA (oameni de afaceri, politicieni), din interceptări, multe din cerința clar exprimată de procuror ca anchetatul să spună ce știe și despre ziariști.
Sunt acolo nume de posturi tv, de directori de ziare, de lideri de opinie, de vedete.

Din cînd în cînd, cum s-a văzut recent în cazul Realității Tv, se dau drumul în presă unor scurgeri în presă, cu misiunea clară de arătatul mîței.
Aha! am zis eu drept replică.
Știi însă de ce s-a grăbit Codruța Kovesi să-l scoată pe Ion Iliescu de sub urmărire penală? l-am întrebat, la schimb, pe aducătorul informației cu Dosarul Presa de la DNA. În 2007, la guvernare se afla  PNL-PSD. Ion Iliescu era idolul PSD. Iar Codruța Kovesi era sub protecția SPP.
Aha! am înțeles
– a răspuns, la rîndu-i, interlocutorul.”
, precizează Ion Cristoiu pe blogul personal.

- Advertisement -
- Advertisement -

Latest News

Primarul TURC s-a decis : Luni la 12.00 deschide Pârtia Teleschi de pe dealul Cocoșului. Vezi care sunt tarifele

După ce în prima sa conferință de presă din 2021, primarul Bistriței Ioan Turc a punctat faptul că, pîrtia...

După ”atacul” la Corneliu Baba, vine rândul și lui Tudor Jarda care rămâne fără muzică

Liceele vocaționale din Bistrița par să aibă probleme serioase. După anunțul desființării clasei de arhitectură de la ”Cornelu Baba”, acum vine rândul și Liceului...

Bistrițenii semnează tot mai mulți pentru păstrarea profilului de Arhitectură și Arta ambientală în Liceul de Arte ”Corneliu Baba”

Peste 1800 de persoane au semnat până la această oră  petiția on line prin care este susținută păstrarea clasei de arhitectură de la Liceul...

COVID 19: Doar 28 de cazuri raportate astăzi în Bistrița-Năsăud. Până la această oră s-au vaccinat 1976 de persoane

Un număr de 28 de cazuri noi de îmbolnăvire cu Sars Cov 2 au fost raportate pentru ziua de astăzi, 17 ianuarie, de la...

CONTROALE la primării pe tema anchetelor sociale. Raluca Turcan a dat o dispoziție în acest sens

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, solicită inspectorilor să controleze anchetele sociale ale primăriilor, verificare care nu s-a mai făcut în ultimii doi ani de zile, potrivit...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -