duminică, iunie 7, 2020
2.8 C
Bistrița
More

  CUTREMUR ÎN ITALIA cu magnitudinea 6

  Must Read

  Cutremurul cu magnitudinea 6 de miercuri din Italia a dus la prăbușirea a numeroase clădiri în zona centrală muntoasă a țării, cel puțin șase persoane pierzându-și viața, relatează Reuters.

  Cutremurul cu magnitudinea 6 de miercuri din Italia a dus la prăbușirea a numeroase clădiri în zona centrală muntoasă a țării, cel puțin șase persoane pierzându-și viața, relatează Reuters.

  Cutremurul a provocat mari probleme în mai multe orașe și sate dar nu pare să fi lovit zone foarte populate.

  Cel mai afectate orașe par să fie Accumoli, Amatrice, Posta și Arquata del Tronto, a declarat purtătorul de cuvânt al pompierilor, Luca Cari. El a precizat că elicopterele urmau să fie trimise la venirea zorilor în zonele afectate de seism pentru a evalua pagubele.

  Primarul din Accumoli a spus că un număr de clădiri au fost grav afectate.

  „Patru persoane sunt prinse sub dărâmături și nu prezintă niciun semn de viață. Doi părinți și doi copii”, a declarat primarul Stefano Petrucci pentru televiziunea publică RAI.

  De asemenea, RAI a prezentat o altă informație a poliției conform căreia doi oameni au murit în satul Pescara del Tronto din apropiere.

  Primarul micului oraș Amatrice a declarat că localitatea a suferit pagube extinse. „Jumătate din oraș s-a dus. Sunt oameni sub dărâmături… A avut loc o alunecare de teren și un pod s-ar putea prăbuși”, a spus Sergio Pirozzi la RAI.

  Cutremurul a provocat pagube în orașe din trei regiuni — Umbria, Lazio și Marche.

  Institutul geofizic american, care a estimat magnitudinea cutremurului la 6,2, susține că acesta a avut epicentrul în apropiere de Norcia, care este un loc turistic popular.

  Primarul Nicola Alemanno a declarat că în Norcia nu s-au înregistrat morți.

  „Structurile antiseismice ale orașului au rezistat. Există pagube la clădirile istorice și alte imobile, dar nu avem probleme grave”, a spus el.

  Biroul prim-ministrului Matteo Renzi a anunțat că echipe de salvare sunt trimise în zonele cele mai afectate.

  Agenția de protecție civilă din Italia susține că cutremurul a fost „grav”.

  „A fost atât de puternic. Ni se părea că patul se mișcă prin cameră cu noi în el”, a declarat pentru Reuters Lina Mercantini din Ceselli.

  „Doamne, a fost oribil! Pereții au crăpat și cărțile au căzut de pe rafturi”, a povestit Olga Urbani, din orașul Scheggino.

  Mai multe posturi de televiziune au difuzat imagini cu străzi pline cu dărâmături în mai multe orașe. Fațadele unor clădiri de piatră s-au prăbușit, lăsând încăperile din interior la vedere.

  Locuitorii Romei, care se află la circa 170 km de epicentru, au fost treziți de cutremur, care a zguduit mobila din locuințe.

  În cele trei ore de după producerea cutremurului au avut loc 17 replici, cea mai puternică având magnitudinea 5,5, a anunțat biroul seismic italian. Acesta a evaluat magnitudinea inițială a cutremurului la 6.

  Ultimul cutremur major care s-a produs în Italia a lovit orașul L’Aquila în 2009, provocând moartea a peste 300 de persoane.

  AGERPRES

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Latest News

  O fetiță de 2 ani din Braniștea a ajuns la spitalul de arși din București cu un elicopter SMURD. Ea prezintă arsuri de...

  Nenorocirea s-ar fi produs în urmă cu două zile în casa unei familii din comuna Braniștea, doar că, informația  a...

  Doar 2 cazuri noi de persoane infectate în județul Bistrița-Năsăud, 91 fiind numărul total al cazurilor active. La nivel național, numărul celor pozitivi trece...

  Numărul persoanelor infectate cu Sars-Cov 2 din județul Bistrița-Năsăud a scăzut de la joi 13, vineri la 4 persoane, astăzi sunt doar...

  Bărbat decedat la Chețiu, comuna Chiochiș, după ce s-a răsturnat cu un motocultor

  Un elicopter SMURD de la baza Jibou a fost chemat să intervină la Chețiu, comuna Chiochiș, într-un caz grav în care un...
  - Advertisement -

  More Articles Like This

  - Advertisement -