Duminică 3 iulie a debutat cupa Fir Întins la crap ,competiție in desfașurare pe lacul Otto din localitatea Uriu,în care și-au dat intalnire 10 echipe a câte doi concurenți. Competiția se desfașoara pe o perioadă de 48 de ore.Regulamentul concursului este FIPS-CIPS,respectiv cel al Federației Internaționale de Pescuit Sportiv. Lungimea lansetelor trebuie sa fie mai mică de 4 metri, iar mulinetele vor fi obligatoriu cu tambur fix.
Operaţiunile de pescuit trebuie să se desfăşoare numai în interiorul standului alocat echipei.
Se permite folosirea exclusiva a făinurilor, posturilor, mixturilor, seminţelor, bilelor (boilies), peletelor naturale sau artificiale.
Fiecare dintre liniile de pescuit se poate echipa cu o singura montura, având dintre liniile de pescuit se poate echipa cu o singura montura, un singur cârlig, obligatoriu legat in varianta „fir de par”. Este permis numai pescuitul cu un plumbaj de minim 50 grame.
In cazul ruperii liniei de pescuit, tipul de montura utilizat va trebui să permită peştelui să se elibereze cu uşurinţă de plumb.
Pentru evitarea ruperii liniei de pescuit la aruncare, ansamblul firului trebuie să dispună de un sistem „antişoc.
33.
Este Interzisă iluminarea apei cu ajutorul lămpilor sau farurilor. Este permisa iluminarea in interiorul corturilor si folosirea lanternelor frontale cu iluminare discreta pentru scoaterea peştelui.
Un concurent sau ambii in cazul capturilor simultane, pot intra în apă pănă la nivelul cizmelor (mai jos de genunchi), strict pentru a introduce un peşte in
minciog sau pentru depozitarea peştelui in sacul de păstrare.
Dupa mai bine de 12 ore de la începerea competiției clasamentul arată astfel:
Pe prima poziție se clasează echipa Stelian Badiu-Dan Suciu cu o cantitate de 163,17 kg,urmata de echipa Marius Cotoi-Forai cu 85,9 kg,iar pe pozitia a treia se claseaza echipa condusă de Sergiu Isac cu o cantitate de 80,74 kg.Menționez faptul că această competiție este in desfașurare pana marți 5 iulie 2016 ora 18.00
Revenim cu amănunte și evolutia clasamentului intr-un nou articol.
Marius Rus