CUPA EHF: Învinsă la Odense, Gloria Bistrița cade pe locul 3 în grupă dar merge mai departe

Must Read

Disputa dintre ortodocși și reformați pe tema cimitirului municipal mediată de prefectul Stelian Dolha

 Prefectul Stelian Dolha, alături de subprefecții Decsei Atilla și Toth Lorand, a mediat o întâlnire între reprezentații Parohiei Reformate...


Unul dintre cele mai așteptate meciuri de handbal din grup C a Cupei EHF s-a disputat la Odense între echipa din orașul lui Hans Christian Andersen și debutanta în cupele europene Gloria 2018 Bistrița-Năsăud, echipe care după primele două runde din grupă ocupau primele locuri.

Corespondeță de la Rian Farcașiu, Odense, Danemarca

Odense HC a început partida din poziția de favorită și primă clasată, aceasta acumulând 4 puncte din 4 posibile. Gloria 2018 a ajuns în cel de-al treilea oraș danez cu a doua șansă, dar de pe poziția secundă în grupă, jucătoarele antrenate de Horațiu Pașca reușind două rezultate de egalitate, unul pe terenul sportivelor de la MKS Perla Lublin, iar cel de-al doilea de acasă, meci disputat în compania Erd HC.

În celălalt meci din grupa C, ERD a învins MKS Lublin cu scorul de 29 – 24, acumulând astfel 3 puncte din trei meciuri (o înfrângere, un egal și o victorie).

Frumoasa sală polivalentă din Odense, Idraetshal, cu o capacitate de 2.200 de locuri, dar foarte complexă din punctul de vedere al construcției și utilității, a fost ocupată în proporție de 70% de suporterii locali.

Meciul a început cu Gloria având primul atac, pe care l-a și fructificat, după care au urmat patru minute de joc pe contre până la egalare. Din minutul cinci, Gloria a preluat conducerea cu două goluri, situție care s-a menținut până în minutul 10 când jucătoarele de la Odense au egalat. Zoqbi de Paula, portarul Gloriei a avut câteva intervenții fabuloase. Pe atac, atât Gloria cât gazdele, au avut greșeli, iar recuperările apărărilor au făcut să crească viteza de joc.

Prima repriză a fost una foarte strânsă, jucătoarele Gloriei punând presiune pe adversare, ridicându-se la nivelul acestora. Joc frumos, faze de atac gândite de Pașca, iar apărarea a fost destul de eficientă. Rezultatul la pauză: 9 – 9.

Printre cei 1.642 de spectatori s-au număratși cei patru români din imagine, aceștia fiind originari din Beclean, dar au venit la Odense sin Suedia, special pentru acest meci.

Repriza secundă a fost începută foarte bine de sportivele Gloriei, fetele noastre instalându-se la conducere, chiar la două goluri. Danezele s-au „adunat” destul de repede și au reușit egalarea după 10 minute, apoi au preluat conducerea cu două goluri. Blestemul „pauzei” la Gloria nu s-a rupt, greșelile neforțate, șuturile slabe și ratările fiind prezente și la Odense, exact ca în partidele cu MKS și ERD.

Un moment important s-a consumat odată cu o dublă eliminare a jucătoarelor Gloriei, moment în care jucătoarele lui Pașca și-au pierdut ritmul bun avut. Scorul a ajuns la 21-16 în favoarea gazdelor în minutul 18 al reprizei secunde. Meciul s-aterminat în favorea gazdelor, scor final 25 – 19.

 

După acest meci, Gloria 2018 cade pe locul al treilea, după Odense și MKS Lublin. Urmează partida cu Odense și Lublin de acasă, ultima partidă din cadrul grupei C a Cupei EHF fiind în deplasare, la ERD HC în Ungaria.

- Advertisement -
- Advertisement -

Latest News

Războiul Verzilor aproape de final. O decizie definitivă în dosarul Simoiu vs Călinescu va aduce schimbări masive și la Bistrița. Marius Bălan vrea consilier...

În iunie 2019, Partidul Verde făcea boom și se dividea ca un fel de amibă, și mic cum este el, a devenit și mai...

Disputa dintre ortodocși și reformați pe tema cimitirului municipal mediată de prefectul Stelian Dolha

 Prefectul Stelian Dolha, alături de subprefecții Decsei Atilla și Toth Lorand, a mediat o întâlnire între reprezentații Parohiei Reformate Bistrița, ai Parohiei Ortodoxe Române...

AJOFM controlat de prefectul Stelian Dolha. El a cerut redeschiderea instituției ”închisă ” de pandemie. Agenția este condusă de Otilia Râpan de mai bine...

Sediul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă a fost vizitat astăzi de prefectul Stelian Dolha, acesta sesizându-se în urma unor materiale apărute în...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -