joi, iunie 4, 2020
2.8 C
Bistrița
More

  Cu toată ploaia, „Toamna Bistriţeană” a umplut cămările a mii de bistriţeni

  Must Read

  Doina Pană: După doi ani de dezbateri în Parlament, am votat stoparea vânzării terenurilor agricole pentru străini!

  Deputatul bistrițean Doina Pană spune că dintre  cele 16 legi votate astăzi în Parlament, toate...

  GEORGIU DANIEL: Obiecte din Epoca Bronzului descoperite de seniorii detectiei de metale la Bistrita

  Săptămâna trecută, la începutul weekend-ului, la doar câțiva kilometri de Bistrița, Ioan Mutrescu (șef în cadrul unei...

  VIDEO: Școala SF.MARIA își prezintă oferta pentru anul școlar 2020-2021

  Absolvenții cls a VIII-a, care doresc sa se orienteze spre una din meseriile : bucătar, mecanic, frizer...


   

  Un adevărat corn al abundenţei s-a revărsat  în piaţa organizată în complexul Heidenfeld de primăria Bistriţa cu ocazia celei de-a 14-a ediţia a Toamnei Bistriţene. Pentru al doilea an consecutiv  în cei 14 ani de când se sărbătoreşte toamna şi roadele ei, alături de agricultori, cumpărători, mai mulţi ca niciodată, au venit şi fanafarele participante la ediţia a 14-a a festivalului „Toamna Fanfarelor”

  O ediţie reuşită, a spus viceprimarul Gelu Muthi, aflat încă de la primele ore ale dimineţii în piaţa plină de oameni, chiar dacă timpul nu a fost deloc aliatul municipalităţii. Noi nu putem decât să îi dăm dreptate, mai ales dacă vă spunem că legumele, fructele sau alte produse au fost atât de multe şi în cantităţi atât de mari, încât aveai impresia că ai intrat în rai, de la apel nelipsind „râurile” de lapte, dar mai ales miere, produsele apicole fiind şi ele foarte numeroase şi diversificate. De altfel, după ce viceprimarul Gelu Muthi a vizitat târgul şi a stat de vorbă cu foarte mulţi producători, el s-a oprit şi la un stand cu produse apicole, unde a gustat şi a apreciat o miere din flori de rapiţă: „ Excelentă”, a spus Muthi.

  L-am întrebat pe viceprimarul Gelu Muthi  cum simte pulsul celei de-a 14-a ediţii: „ Ceea ce este îmbucurător, se vede de la an la an, este că cei de la noi din judeţ vin cu legume în special, că fructele au venit mai demult, la nivelul oricăror producători din sud sau din afară. Dacă vă amintiţi, prin anii 90 veneau legumele din Italia din Olanda. Acum, în Runcu Salvei, Monariu, Bistriţa, ca să nu mai vorbim de Şintereag, Cociu, Floreşti se fac legume frumoase, mari, de calitate şi cu gust corespunzător. Conopida sau vinetele pe care doar în vis le vedeam aşa sau în poze în urmă cu 20 de ani acum se produc la noi în condiţii foarte bune.Toate acestea îmi amintesc de copilărie”, povesteşte Muthi.

  Cristian Niculae: Oamenii locului sunt cei care dezvoltă Bistrița!

  Toamna Bistrițeană 2018, se află la cea de a XVII-a ediție. Pornit în anii 90′, acest frumos eveniment are rolul de a încuraja producătorii locali și de a fi alături de ei, deoarece este interesul nostru să avem cu toții, la noi acasă, produse gustoase, autentice, sănătoase și de foarte bună calitate. Îmi doresc ca agricultura să devină o preocupare și pentru tineri. Dacă știi ce ai de făcut și nu îți este frică de muncă, agricultura este un domeniu de activitate care poate oferi satisfacții materiale importante, chiar dacă standardele de calitate sunt din ce în ce mai ridicate. Aduc mulțumiri producătorilor, participanților la târg, fanfarelor care au fost aici cu ocazia desfășurării Festivalului Fanfarelor aflat la cea de-a XV-a ediție a sa , dar și celor care au făcut eforturi să pregătească ediția din acest an a Festivalului „Toamna Bistrițeană”.

  Pe lângă cumpărăturile pe care vizitatorii le-au putut face în Heidenfeld pentru a-și umple cămările cu provizii pentru iarnă, buna dispoziție a fost asigurată și de un concert pe care l-a susţinut Muzica Militară a Garnizoanei Bistrița – dirijor Bogdan Bejinariu, Fanfara din Telciu – dirijor Ioan Mureșan și fanfarele reunite din Satu Mare – dirijor Mircea Câcu.

   

   

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Latest News

  Doina Pană: După doi ani de dezbateri în Parlament, am votat stoparea vânzării terenurilor agricole pentru străini!

  Deputatul bistrițean Doina Pană spune că dintre  cele 16 legi votate astăzi în Parlament, toate...

  GEORGIU DANIEL: Obiecte din Epoca Bronzului descoperite de seniorii detectiei de metale la Bistrita

  Săptămâna trecută, la începutul weekend-ului, la doar câțiva kilometri de Bistrița, Ioan Mutrescu (șef în cadrul unei firme de securitate), însoțit de...

  VIDEO: Școala SF.MARIA își prezintă oferta pentru anul școlar 2020-2021

  Absolvenții cls a VIII-a, care doresc sa se orienteze spre una din meseriile : bucătar, mecanic, frizer - coafor - manichiurist -...

  Dramă într-o familie din Rodna: Un copilaș de cinci ani a murit azi-noapte după ce a fost scos din râul Someș

  UPDATE SJU Bistrița: În ciuda eforturilor medicilor, copilul de 5 ani, adus în această seară de la Rodna în...
  - Advertisement -

  More Articles Like This

  - Advertisement -