Acasă Administratie Cu minus 29 de milioane de lei, bugetul Bistriței-Năsăud pe 2020 a...

Cu minus 29 de milioane de lei, bugetul Bistriței-Năsăud pe 2020 a fost adoptat de legislativul județean

0

Bugetul Consiliului Județean Bistrița-Năsăud a fost adoptat astăzi în cadrul unei ședințe extraordinare a legislativului județean. El este mai mic ca cel din 2019 cu 23%, adică există un minus de peste 29 de milioane de lei. Potrivit președintelui Radu Moldovan, este vorba de un buget tăiat fără argumente logice, deși România a avut a doua creștere economică din UE, de 4,1%, date confirmate de INS și Eurostat: ” Chiar dacă actualul Guvern a decis să-i pedepsească pe locuitorii județului nostru, am restrâns cheltuielile și am prioritizat proiectele, pentru a ne atinge obiectivul: continuarea investițiilor pentru oameni și dezvoltarea întregului județ Bistrița-Năsăud”, a spus Moldovan.

 

De asemenea, Radu Moldovan a reamintim faptul că, instituția pe care o conduce a primit numai 21% din necesarul de funcționare a Direcției  Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bistriţa-Năsăud (DGASPC): ” Nu au fost confirmate nici  măcar sumele care să acopere un trimestru, deși Guvernul trebuia să asigure 90% din necesar, iar Consiliul Județean diferența de 10%. Și în acest caz, am găsit soluțiile necesare să asigurăm funcționarea acestei instituții vitale, până la rectificarea din vară. Asistenții maternali și persoanele cu handicap, nu au nici o vină că acest Guvern este inconștient”, a punctat președintele Consiliului Județean BN.

 

În ceea ce privește investițiile în sănătate, în 2020, în bugetul Consiliului Județean nu a fost alocat nicun un singur leu.

 

Exit mobile version