Acasă Politica Cu mâna pe butonul accizei la benzină le faci șosele vecinilor

Cu mâna pe butonul accizei la benzină le faci șosele vecinilor

0

Povestea asta a premierului PSD cu :”uite, am scos acciza la carburant, n-a scăzut prețul benzinei, punem acciza la loc că ne trebuie bani la buget și vorbim cu benzinarii să nu crească prețurile” e de copii de grădiniță, și nu ține nici măcar în zilele de caniculă.

Cu așa hal de logică mă gândesc că se poate umbla și la TVA, să-l ducă înapoi la 25%, că tot nu-l mai simțim la alimente și nici prin alte prețuri,apoi la loc comanda cu cele 102 taxe tăiate în februarie. Cam asta și multe altele ar trebui să urmeze în această logică al unui buget a cărui foame nu mai poate fi potolită.

Problema e de matematică elementară: când s-a golit coșul bugetului, burdușit de promisiuni, luăm din cel mai la îndemână coș: și ce e mai simplu și cu încasare mai iute decât acciza la carburant? Acum ne mai toarnă Mihai Tudose și gogoși că nu se scumpește nimic, când avertismentele vin nu de la experți înfierbântați, ci direct de la BNR, adică se va scumpi totul și ieșim din ținta de deficit, etc.

Și apropo vă mai amintiți că a comis-o pe asta cu creșterea accizei și Ponta prin 2014? A îmbrăcat-o mai frumos e drept, era mai talentat cu marketingul, pretindea că urmează să facă Dan Șova autostrăzi cu banii ăștia.
Și ați văzut pe undeva autostrăzile lui Șova? Pe hărțile aruncate prin presă și atât. Rezultatul imediat a fost că s-au mutat transportatorii mari cu alimentarea de combustibil peste graniță. Și tocmai amenință că o vor face iarăși. Și vorba unui mucalit: dar ce autostrăzi ne trebuie, lasă că fac bulgarii și ungurii autostrăzi, cu acciza la benzina pe care le-o plătim lor. Noi circulăm cu Săgeata Albastră cu 30km/oră. Poate extindem rețeaua de la Ilva Mică și prin alte părți. Așa, ca modele de bune practici.

Exit mobile version