Acasă Anchete Cu apa de la ”LIDL” la analize la DSP. Ce primar a...

Cu apa de la ”LIDL” la analize la DSP. Ce primar a făcut acest lucru…

0

Județul Bistrița-Năsăud a apărut duminică într-un reportaj la Pro TV, la emisiunea “România, te iubesc”.

Apa trece, mizeria rămâne” – PARTEA A 2-A. În loc de rețele noi cu surse de apă curată, cu investiții moderne, finanțate din fonduri europene, autoritățile au lăsat numai promisiuni în cele mai multe dintre comunități.

Abia 35% din satele românești au rețele de apă. Iar informația este parțial corectă, pentru că în această centralizare intră și localități în care rețeaua acoperă doar câteva străzi. Iată-ne în 2021, cu sute și sute de comune în care oamenii beau mai departe apă din fântâni și izvoare despre care nu știu că sunt contaminate. Pur și simplu nu au alternativă.

Localnicii din comuna Rebra au o stație făcută în 2009, dar primesc la robinet…apă menajeră. Primarul comunei Rebra, Ștefan Danci, a povestit cum, în anul 2009, a dus la analize apă cumpărata din magazin. Mai mult, spune că aceleași lucru a făcut și pentru un alt primar din județ.

“Bacteriologic, microbiologic, are anumite componente care sunt, de multe ori, mari: clor rezidual liber, enterococi. Nu iese la marea majoritate a localităților, noi am monitorizat și din fântâni, am luat și din fântâni și am dus și nici acelea nu au ieșit bine. De lângă stadionul din Bistrița am luat, eram în Bistrița și trebuia să duc apa la analize, la Satu Mare. Ce am găsit rapid, am luat! M-a rugat și primarul din Leșu, amândoi am derulat aceste proiecte și am luat două sticle: pe una am scris Leșu, pe una am scris Rebra. Nu le-am luat din același loc, ca să nu fie la fel”, a explicat primarul Ștefan Danci.

http://https://stirileprotv.ro/romania-te-iubesc/orasul-din-romania-in-care-apa-este-infestata-cu-bacterii-chiar-sub-nasul-autoritatilor.html

 

Exit mobile version