Acasă EVENIMENT CSM Bistrița este alături de familia lui Teodor Ionut Zăvoianu, un băiețel...

CSM Bistrița este alături de familia lui Teodor Ionut Zăvoianu, un băiețel de doar 13 ani, a cărei viață atârnă de un fir de ață.

0

Totul a început în luna octombrie 2013 pe terenul de fotbal al școlii din Mărișelu.
Portar fiind, Ionuț a fost lovit accidental de un coleg în zona gâtului. Acesta a fost momentul care a declanșat dureri groaznice de încheieturi și spate, care i-au alertat familia și l-au dus în fața medicilor din Bistrița și mai apoi a celor din Târgu Mureș.
Inițial i s-a spus că sufera de reumatism și artrită, a început tratamentul însă durerile nu au cedat.
Ionuț a început să piarda din greutate și nu s-a mai putut mișca. Un ecograf abdominal a arătat modificări în organism și urme de metastază. Tot atunci s-a vazut și tumora.
După primul control la Institutul Oncologic din Cluj-Napoca băiețelul a primit diagnosticul ganglioneuroblastom abdominal cu leziuni osoase. Din februarie 2014, Ionuț a început chimioterapia, iar durerile au început să dispară.
Acum, se află împreună cu mama sa la un spital din Turcia. Tratamentul deja dă roade, însă banii necesari depășesc puterea financiară a familiei.
O consultație costă 120 euro, iar tratementul imunologic și patru luni de spitalizare, nu mai puțin de 70.000 euro. În total, familia Zăvoianu trebuie să achite Spitalului Memorial Șișli din Istanbul 75.470 euro.
Ionuț are nevoie de un transplant de celule stem de la donator, costurile pentru acesta ridicându-se la 35.000 euro.

Mâine, la meciul pe care echipa noastră îl dispută de la ora 14.00 cu AHCM Slobozia, în holul Sălii Polivalente va fi amplasată o urnă. Acolo, veți putea face donații pentru Ionuț.

Exit mobile version