Acasă EVENIMENT CSAT a dat aviz pozitiv pe bugetul naţional 2017

CSAT a dat aviz pozitiv pe bugetul naţional 2017

0

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, după şedinţa CSAT că s-a dat aviz pozitiv pentru bugetele pe securitate naţională, dar cu toate acestea a criticat foarte dur proiectul de buget al Guvernului.

„Este important de ştiut că acest aviz este obligatoriu şi ca atare discuţia a fost una apşlicată şi cu concluzii destul de clare.

Guvernul a pregătit un proiect de buget pe care doreşte să-l trimită în Parlament şi pentru asta este nevoie de avizul CSAt. Acest buget pregătit de Guvern mi se pare problematic şi după părerea mea şi a specialiştilor acest buget este prea optimist, un  buget supraevaluat, fără să existe o explicaţie pentru această creştere foate mare, în jur de 15%. Chiar dacă economia României va creşte, o creştere atât de mare este greu de realizat.

Cu atât mai greu de înţeles este de ce bugetele pentru securitatea naţională, în unele zone au fost scăzute. Proiectul pentru Apărare prevede 2%, aşa cum prevăd tratetele, dar acest buget trebuie şi executat, în folosul României.

Bugetul MAI este în aceeaşi zonă cu cel de anul trecut. Restul bugetelor sunt cu 10% mai mici faţă de bugetele de anul trecut.

Am analizat toate aceste lucruri şi am dat aviz pozitiv pe bugetele pentru instituţiile de securitate naţională.

Important de precizat că Guvernul s-a angajat să vină cu rectificări în zonele unde este nevoie, mai ales în ceea ce priveşte salrizarea”, a declarat Klaus Iohannis.

stiripesurse.ro

Exit mobile version