vineri, octombrie 30, 2020
2.8 C
Bistrița
More

  CRONICA SERII: ROMÂNIA VA PRIMI 79,9 MILIARDE EURO DE LA UNIUNEA EUROPEANĂ

  Must Read

  VASILE SILAȘI: Biserica Ortodoxă suntem noi toți!!!

  Biserica suntem noi toți care am primit taina botezului, Biserica nu înseamnă doar cler si preoți. Mă asimilez in...

  Școlile din municipiul Bistrița se închid de luni, 2 noiembrie

  Prefectul Stelian Dolha a confirmat cu puțin timp în urmă că, rata de infectare în municipiul Bistrița a trecut...

  1. România va primi în total 79,9 miliarde euro prin cele două mari instrumente agreate marți dimineață de Consiliul European (Bugetul multianual pe 7 ani, plus Fondul de realnsare numit Next Generation EU). Totalul de 79,9 miliarde de euro este defalcat astfel: 46,3 miliarde euro fonduri nerambursabile din Bugetul multianual al UE pentru perioada 2021- 2027 si 33,5 miliarde euro din NextGenerationEU (fondul pentru relansare economică). Din aceștia, granturi nerambursabile vor fi 16,8 miliarde de euro, iar împrumuturile rambursabile vor fi de 16,7 miliarde euro. (G4Media)

  2. Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat că ministerul are în vedere trei scenarii pentru reluarea cursurilor. Aceasta a precizat că decizia finală ar urma să fie luată cât mai repede, după consultarea cu Ministerul Sănătății. Anisie susține că revenirea la școală, în sălile de clasă, trebuie să se facă atunci când elevii se vor simți în siguranță. (Link)

  3. Procedura angajantă de rezervare de capacitate pentru determinarea rentabilității economice a proiectului prelungirii conductei internaționale de transport de gaze naturale BRUA din Ungaria până în Austria, proiect menit inclusiv să permită tranzitul către Occident al producției potențiale de gaze românești offshore din Marea Neagră, a fost finalizată luna aceasta cu un eșec total, niciun furnizor sau trader nerezervând vreun metru cub de capacitate la licitația organizată de transportatorii de gaze din cele două țări, FGSZ și Gas Connect. (Profit.ro)

  4. Plictiseala a fost principala stare resimţită negativ de copii (47,5%), urmată de oboseală (32,7%), tristeţe (27,1%) şi furie (23,2%) după închiderea şcolilor în martie este una dintre concluziile unui sondaj al organizaţiei Salvaţi Copiii. Potrivit datelor, aproape jumătate dintre copii nu au acces la o tabletă sau la un computer, singurele dispozitive care pot permite o participare reală la lecţiile online. (News.ro)

  5. Senatorii au respins proiectul de lege pentru desfiinţarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Cu 76 de voturi „pentru” respingere, 41 „împotrivă” şi 14 abţineri, proiectul inițiat de USR și fostul ministru al Justiției Ana Birchall a picat. Senatul este camera decizională. (Hotnews)

  Una din Cronica de Tehnologie: Pentru prima oară în ultimii 6 ani, în Q2, americanii au descărcat mai multe aplicații decât chinezii, din App Store – 2,22 miliarde versus 2,06 miliarde download-uri. Asta s-a întâmplat în contextul în care Statele Unite aplicau izolarea, iar în China se relaxau măsurile restrictive. (TechCrunch)

  6. Jurnaliştii de la publicaţia Il Messaggero scriu că România riscă să devină Brazilia Europei din cauza numărului mare de contaminări cu coronavirus. Italienii fac referire la faptul că sâmbătă s-au anunţat 899 de cazuri de contaminare, subliniind că această cifră îngrijorează ţările din Balcani şi Uniunea Europeană. (News.ro)

  7. LinkedIn a anunțat că va concedia 960 de angajați, aproximativ 6% din total. Rețeaua se confruntă cu o cerere scăzută pentru recrutări în condițiile blocajului generat de pandemie. (WSJ)

  8. Cartelurile din Columbia au început să execute oamenii care refuză să rămână în izolare. Cel puțin 9 persoane ar fi fost ucise în ultimele zile din acest motiv. Columbia a înregistrat aproape 6000 de decese cauzate de Covid și peste 165.000 de persoane infectate. (Sun)

  9. Deloitte, IBM și alte companii au construit pentru statul american site-uri pe care șomerii trebuiau să se înscrie pentru a beneficia de protecție socială, dar care nu funcționau. Cu toate acestea, aceleași companii au primit contracte pentru repararea site-urilor respective. (The Markup)

  10. Sinodul Bisericii Ortodoxe Române l-a ales prin vot secret în ședința de lucru din 21 iulie pe Preasfinţitul Calinic Botoşăneanul drept noul Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, loc rămas vacant după moartea Arhiepiscopului Pimen. Calinic Botoșăneanul ocupa până acum poziția de episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor. (Hotnews)

  Chief Domingos din tribul Arapium, Brazilia, se testează pentru a vedea dacă a fost infectat cu noul virus. Tarso Sarraf/AFP/Getty:

  Pentru a vizualiza postul, vezi linkul: https://www.cronica.ro/romania-va-primi-799-miliarde-euro-de-la-uniunea-europeana-cronica-serii/

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Latest News

  VASILE SILAȘI: Biserica Ortodoxă suntem noi toți!!!

  Biserica suntem noi toți care am primit taina botezului, Biserica nu înseamnă doar cler si preoți. Mă asimilez in...

  VINERI: Se îngroașă gluma- 87 de infectări, 135 de decese în Bistrița-Năsăud. La nivel național e jale: au fost înregistrate 6.546 cazuri noi...

  Situația epidemiologică în Bistrița-Năsăud devine îngrijorătoare. Un număr de 87 de persoane au fost declarate pozitive...

  Școlile din municipiul Bistrița se închid de luni, 2 noiembrie

  Prefectul Stelian Dolha a confirmat cu puțin timp în urmă că, rata de infectare în municipiul Bistrița a trecut de 4%. În acest cotext,...

  Veste tristă pentru literatura română :  Scriitorul și criticul literar Andrei Moldovan s-a stins din viață la 71 de ani

  Scriitorul și criticul literar Andrei Moldovan s-a stins din viață la 71 de ani, răpus de o necruțătoare boală. Profesorul Andrei Moldovan rămâne unul...

  Ce reguli trebuie respectate de LUMINAȚIE? Ne spun jandarmii

  Prima zi a lunii noiembrie aduce prin obiceiurile specifice, în contextul pandemic actual, un risc de răspândire a bolii cauzate de Coronavirus.Ca urmare, Comitetul...
  - Advertisement -

  More Articles Like This

  - Advertisement -