sâmbătă, august 8, 2020
2.8 C
Bistrița
More

  CRONICA DIMINEȚII: „Trecem prin cea mai dificilă perioadă pentru economie din ultima sută de ani”, a declarat ministrul de Finanțe, Florin Cîțu aseară, la B1tv

  Must Read

  132 de cazuri active în Bistrița-Năsăud. Aproape 1000 de bistrițeni au fost infectați de la începutul pandemiei, 14 cazuri noi fiind confirmate...

  Situația epidemiologică în Bistrița-Năsăud rămâne la stadiul de alertă, numărul cazurilor active ajungând astăzi la 132 din...

  SONDAJ CURS: Partidul Național Liberal (PNL) – 31%, Partidul Social Democrat (PSD) – 28%, Alianța USR PLUS – 14%

  Un sondaj de opinie la nivel național realizat de CURS în perioada 29 iulie – 5 august 2020 arată...

  URME ALE NOULUI VIRUS AU FOST GĂSITE ÎN APELE REZIDUALE DIN BARCELONA COLECTATE ÎN MARTIE 2019 –

  1. Urme ale noului virus au fost găsite în apele reziduale din Barcelona colectate în martie 2019, cu 9 luni imainte de apariția virusului în China. (Reuters)

  2. Secretarul de stat Raed Arafat se declară supărat că românii au început să ignorele măsurile de siguranța, ba chiar să nu mai creadă în existența coronavirusului și atrage atenția că situația ar putea deveni foarte gravă. „Chiar dacă pare dur ce zic acum, la un moment dat, dacă nimeni nu vrea să creadă și nimeni nu vrea să asculte ne rămâne o singură soluție: așteptăm la spital! Primul venit, primul servit! Stăm și așteptăm și să nu uite lumea că vom ajunge la situația, nu eu, medicii, cum s-a întâmplat în alte țări, să decidă cine rămâne în viață și cine nu. Sună extrem de cinic dar este realitatea!” (Hotnews)

  3. „Trecem prin cea mai dificilă perioadă pentru economie din ultima sută de ani”, a declarat ministrul de Finanțe, Florin Cîțu aseară, la B1tv. Cîțu a explicat că situația este mai grea decât în perioada războiului și a regimului comunist justificând astfel decizia de a nu majora pensiile de la 1 septembrie. (Link)

  4. Fostul lider al PSD Liviu Dragnea a fost inculpat oficial în dosarul Tel Drum de către procurorii DNA. Aceştia îl acuză de săvârşirea mai multor infracţiuni, prejudiciul produs statului, în favoarea firmei Tel Drum, depăşind 31 de milioane de lei. (News.ro)

  Una din Cronica Externă: Cazurile de coronavirus din Europa sunt creștere, ca urmare a relaxării restricțiilor, avertizează un expert al Organizației Mondiale a Sănătății. Treizeci de țări au constatat o creștere a cazurilor în ultimele două săptămâni, cu o reapariție a virusului ”foarte semnificativă” în unsprezece țări și teritorii. (BBC)

  5. Administrația Trump a depus recurs la Curtea Supremă a Statelor Unite în vederea obținerii abrogării Affordable Care Act, reforma sistemului de asigurăride sănătate adoptată în mandatul predecesorului său, Barack Obama, cunoscută sub numele de ”Obamacare”. Legea acordă asigurare de sănătate americanilor care nu și-o pot permite din motive financiare. (Profit.ro)

  6. Prețul acțiunilor Facebook a scăzut cu 8%, iar compania a pierdut $50 miliarde din capitalizarea pe bursa din cauza boicotului clienților de publicitate. Ultima mare companie care a anunțat că nu va mai investi în publicitatea pe rețeaua socială este Unilever SUA. Ulterior Coca-Cola a publicat un comunicat care anunța că nu va mai folosi rețelele sociale în mixul de publicitate pentru cel puțin 30 de zile. (Reuters)

  7. Trei planete de tip Super-Pământ au fost descoperite la 11 ani lumină, într-o galaxie vecină, gravitând în jurul unei stele pitice roșie. Cercetătorii au declarat că cele trei planete au o structură geologică similară cu cea a planetei noastre. (Reuters)

  8. Peste 30% dintre piloții civili din Pakistan nu știu să piloteze și nu au trecut testele necesare pilotării unui avion. Datele apar în raportul preliminar al anchetei declanșate după prăbușirea unui avion pe 22 Mai, lângă Karachi. (CNN)

  9. Elon Musk l-a numit “copiator” pe Jeff Bezos după ce Amazon a anunțat achiziția Zoox, un start-up care construiește mașini autonome. (Link)

  10. Serialul de animație “The Simpsons” nu va mai avea voci de actori albi pentru personajele care nu sunt albe. (Bloomberg)

  Fotografia dimineții – Unii dintre cei mai tineri fani ai FC Liverpool, fericiți după ce echipa a câștigat titlul. Jan Kruger/Getty Images:

  Pentru a vizualiza postul, vezi linkul: https://www.cronica.ro/urme-ale-noului-virus-au-fost-gasite-in-apele-reziduale-din-barcelona-colectate-in-martie-2019-cronica-diminetii/

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Latest News

  132 de cazuri active în Bistrița-Năsăud. Aproape 1000 de bistrițeni au fost infectați de la începutul pandemiei, 14 cazuri noi fiind confirmate...

  Situația epidemiologică în Bistrița-Năsăud rămâne la stadiul de alertă, numărul cazurilor active ajungând astăzi la 132 din totalul celor 955 de cazuri...

  SONDAJ CURS: Partidul Național Liberal (PNL) – 31%, Partidul Social Democrat (PSD) – 28%, Alianța USR PLUS – 14%

  Un sondaj de opinie la nivel național realizat de CURS în perioada 29 iulie – 5 august 2020 arată următorul clasament politic:

  Scrisoare deschisă către deputatul Ionuţ Simionca, candidatul PMP pentru Primăria Bistrița

  Stimate domnule candidat Ionuţ Simionca, La scrisoarea deschisă anterioară, pe care v-am adresat-o atât dumneavoastră, cât şi celorlalţi candidaţi...

  Bistrița uitată: Astăzi, TURNUL DOGARILOR și cele 700 de măști și păpuși închise acolo.

  Din cetatea medievală a Bistriţei, se mai văd astăzi doar fragmente din zidurile de apărare, valul şi şanţul care o înconjurau. Turnurile...
  - Advertisement -

  More Articles Like This

  - Advertisement -