sâmbătă, august 8, 2020
2.8 C
Bistrița
More

  CRONICA DIMINEAȚII: Masca de protecţie devine obligatorie, începând de azi, în spaţii deschise din 16 judeţe

  Must Read

  1. Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a declarat că își menține opinia că estimările pentru România au fost mult prea pesimiste, iar, din datele actuale, economia autohtonă nu va înregistra o recesiune tehnică în acest an. Trimestrul al doilea va fi singurul cu contracție economică. (Profit.ro)

  2. Masca de protecţie devine obligatorie, începând de azi, în spaţii deschise din 16 judeţe, măsura fiind luată de Comitetele Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă pentru a limita răspândirea coronavirusului. Măsura se aplică în zone considerate aglomerate – cum ar fi pieţe, târguri, staţiile mijloacelor de transport în comun sau peroanele CFR. În unele judeţe, masca devine obligatorie seara, în zonele de promenadă. (News.ro)

  3. Angajații DSP București nu au răspuns la niciun apel telefonic într-un experiment live, într-o emisiune la Digi24, la care participa Raed Arafat. Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne a recunoscut că există o problemă și că o va ridica în cadrul întâlnirilor cu celelalte autorități. (Link)

  Una din Cronica de Business: Banca Comercială Română a făcut un profit de aproape jumătate de miliard de lei la 6 luni, față de o pierdere anul trecut, însă rezultatul rămâne mai slab decât cel din 2018. (Profit.ro)

  4. Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Araed Arafat, a afirmat că creşterea constantă a numărului de cazuri pe plan naţional nu este cauzată de nerespectarea regulilor doar pe litoral. Arafat afirmă că poate unii dintre cei care au fost la mare erau bolnavi, dar este clar că în numeroase zone din ţară, unde sunt multe cazuri, nu se respectă normele, există transmitere comunitară şi trebuie luate măsuri acolo. (News.ro)

  5. Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, a explicat aseară că procentul de creştere al pensiilor va fi stabilit de Guvern, iar decizia este una politică. Indiferent de procentul stabilit, spune Cîţu, ”vom acomoda din buget”, mai ales că situaţia economică este ”peste aşteptări”. ”Se va merge pe o creştere a punctului de pensie, bineînţeles eşalonat. Aşa cum am spus, dublăm alocaţiile până în 2022, vom creşte pensiile cu procentul pe care ni-l cere legea, dar cu o altă eşalonare. Este o măsură pe care cei de la PSD deja o aprobaseră în guvern, doar că nu au venit să v-o spună. O vom prezenta în viitor”. (News.ro)

  Una din Cronica Externa: Dezinformarea despre coronavirus face ravagii în România. Un sondaj a arătat că 41% dintre români cred că virusul SARS-CoV-2 este o armă biologică făcută de SUA. (Politico)

  6. Comisia Europeană a încheiat discuțiile preliminare cu o companie farmaceutică pentru achiziționarea unui potențial vaccin împotriva COVID-19. Contractul avut în vedere cu Sanofi ar oferi posibilitatea ca toate statele membre ale UE să achiziționeze vaccinul. (Hotnews)

  7. Apple a devenit cea mai valoroasă companie listată pe bursa din lume, depașind gigantul petrolier Aramco. Acțiunile Apple au închis cu o creștere de 10,47% sesiunea de ieri, după anunțarea rezultatelor financiare pe trimestrul 2. Capitalizarea companiei este de $1,84 miliarde, în timp ce Aramco valorează $1,76 miliarde. De la începutul anului, acțiunile Apple au crescut cu 44%. (CNBC)

  8. Microsoft discută cumpărarea diviziei americane a aplicației video TikTok. Negocierile au loc pe fondul incertitudinii legate de viitorul aplicației deținută de compania chineză ByteDance pe piața americană. Mai multe surse au declarat că președintele Trump ar urma să ceară ca TikTok SUA să aibă un proprietar american. (WSJ)

  9. Un tânăr în vârstă de 17 ani, suspectat că este cel care a piratat conturilor unor celebrități pe Twitter, acum două săptămâni, la mijlocul lunii iulie, a fost arestat. (WSJ)

  10. Serialul „La Casa de Papel”, cea mai de succes producţie spaniolă a Netflix, se va încheia odată cu al cincilea sezon, a anunţat vineri serviciul de streaming. (News.ro)

  Fotografia dimineții – Felul în care opinia publică vede gestionarea epidemiei de către liderii politici în unele din cele mai mari puteri economice din lume:

  Pentru a vizualiza postul, vezi linkul: https://www.cronica.ro/ministrul-finantelor-romania-nu-va-avea-recesiune-economica-anul-acesta-cronica-diminetii/

  - Advertisement -

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  - Advertisement -

  Latest News

  Ioan Turc caută și găsește soluții pentru problema grădinițelor din Bistrița. El vrea transformarea Grădiniței „Dumbrava minunată” din Parcul municipal într-un complex modern...

  Candidatul PNL la primăria Bistrița, Ioan Turc vorbește într-o postare pe pagina sa de socializare de lipsa infrastructurii pentru învățământul...

  Președintele și locțiitorul Biroului Electoral de Circumscripție Județeană Nr.6 Bistrița-Năsăud au fost desemnați astăzi: Liliana Tertiș și Mirela Mândru

  Președintele și locțiitorul Biroului Electoral de Circumscripție Județeană Nr.6 Bistrița-Năsăud au fost desemnați astăzi. Președinte...

  VIDEO- Drumul Județean 172 G : Satu Nou-Cușma va fi modernizat

  Începe și modernizarea porțiunii din Satu Nou- Cușma , astfel zona turistică ce duce spre Dealul Negru va fi complet legată...

  132 de cazuri active în Bistrița-Năsăud, numărul celor decedați ajungând la 74. 14 cazuri noi au fost confirmate astăzi

  Situația epidemiologică în Bistrița-Năsăud rămâne la stadiul de alertă, numărul cazurilor active ajungând astăzi la 132 din totalul celor 941 de cazuri...
  - Advertisement -

  More Articles Like This

  - Advertisement -